Senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu: / „Şi Drăgoi şi Jujan şi Blaj, care e din generaţia cealaltă, trebuie să arate şi să dea totul ca să salveze mineritul Văii Jiului! E 12 fără cinci, timp nu prea mai este…”

229
de Corneliu BRAN
Situaţia mineritului din Valea Jiului şi riscul ca huila să nu fie cuprinsă în cadrul strategiei energetice naţionale pe termen apropiat şi mediu la care se lucrează reprezintă problema numărul unu a noastră, dar şi a politicienilor care ne reprezintă judeţul.
De aceea, n-am scăpat prilejul ca la conferinţa de presă de săptămâna trecută, susţinută la Petroşani de senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu, să-l întrebăm ce răspunsuri a primit de la ministrul Gerea şi de la alţi factori de răspundere din guvern şi minister, în legătură cu luările sale de poziţie din ultima vreme şi cu interpelările făcute. Întâmplător sau nu, exact a doua zi de la această conferinţă de presă, ministrul Gerea s-a aflat în Valea Jiului.
„Legat de minerit am făcut şi interpelarea, iar în afară de asta, poate nu ştiţi, am stat în multe rânduri de vorbă la Bucureşti cu dl. ministru Gerea, cu alţi miniştri sau secretari de stat din minister. După discuţiile cu ei vă pot spune că lucrurile stau în felul următor: noi, cei de-aici, avem sarcina să prezentăm un Program de reabilitare economică a CEH. Nimeni din guvern nu e absurd să ceară profit, dar în acelaşi timp trebuie să se înţeleagă că nimeni din lumea asta nu poate să conducă şi să ţină în viaţă o firmă care să producă sute de milioane de euro gaură la buget. Programul acesta poate fi făcut, am mare încredere în inginerii minieri ai CEH şi ai Văii Jiului şi în specialiştii noştri de-aici. Dacă noi am deschis câmpuri miniere în toată lumea aceasta, nu cred că nu suntem capabili, dacă ne punem la masă cu toţii, să facem pentru noi şi viitorul copiilor noştri ceva bun. Sigur, dincolo de dezbaterile politice care au fost şi care întotdeauna au făcut mai mult rău decât bine acestei ramuri şi activităţii economice a ţării, în general, cred că acum suntem pe drumul cel drept, aici gândindu-mă la componenţa politică a conduce­rii CEH: sunt oameni şi din vechea garnitură a PD, sunt şi din PSD… Acum, toţi, au ocazia să arate, fiecare, ce au mai bun. Şi Drăgoi şi Jujan şi Blaj, care e din generaţia cealaltă, trebuie să arate şi să dea totul ca să salveze mineritul Văii Jiului! E 12 fără cinci, timp nu prea mai este… Trebuie făcut acel program cerut insistent de minister şi trebuie lucrat cu pragmatism, foarte repede! (…) Să vă spun ceva: pe mine nu m-a chemat nimeni, niciodată, să particip la discuţiile legate de minerit, deşi am lucrat şi eu în sistem, sunt inginer minier şi pe deasupra şi senatorul Văii Jiului. Dar asta e o altă discuţie…”, a declarat senatorul Vochiţoiu.

Comenteaza

Comenteaza