Petrila / Și pe ploaie și pe vânt, audienţe în aer liber

147
de Corneliu BRAN

Audiențele săptămânale sau în cel mai rău caz bilunare – în funcție de agenda de lucru – desfășurate în aer liber de primarul Vasile Jurca din Petrila continuă.

Audiențele par acțiuni inspirate, în contextul în care cetățenii își pot expune problemele edilitare reale fără să mai piardă timp pe la audiențele din primărie, iar edilul și funcționarii află cu această ocazie și ceea ce poate nu aveau habar.
Miercuri, 10 aprilie, de la  orele 14:00, primarul Vasile Jurca s-a aflat în mijlocul cetățenilor de pe strada Minei, zona blocurilor 22, 22A, 23 și 23A. Inițial, grupul de vreo 15-20 de cetățeni, care apoi s-a mai mărit, l-a așteptat pe primar în parcarea din zonă. Ploaia i-a mutat la scările blocurilor. Primarul a discutat preț de câteva zeci de minute cu toți ce au avut ceva să-i spună ori să-l întrebe de vreo problemă sau alta.
„Nu sunt atâtea probleme ca în anumite zone din 8 Martie, de exemplu. În general, sunt chestiuni ce țin de dumnealor, de locatari cum s-ar zice. Este, de altfel, și o zonă unde primăria a reabilitat, destul de curând, strada, trotuarele și parcările. Dar oamenii mai au probleme la anumite scări, dar care nu țin neapărat de primărie. Le-am explicat unora dintre dumnealor că dacă ești proprietar de apartament de bloc trebuie să ai în vedere și acoperișul blocului și casa scării, dar și subsolul. Așa spune legea, nu o spun eu, Vasile Jurca. Oamenii au părut că înțeleg acest lucru. Iar problemele ce țin de primărie le vom rezolva. Nu sunt chestiuni grele de făcut sau ceva imposibil de făcut, în timp le vom așeza pe toate cum trebuie. Dar ce este foarte fain este că astăzi am avut ocazia să stau de vorbă cu o parte din locatarii blocului 23A, pe care doresc să-i felicit încă o dată și pe această cale, deoarece zona blocului dumnealor e probabil una dintre cele mai frumoase și mai îngrijite zone din oraș, dumnealor dând dovadă de mult spirit civic! Totul în fața blocului, începând de la bănci și până la zona verde și borduri, este aranjat de dumnealor ca la carte, vopsit, chiar tricolor bordura, amenajat, curățat… tot ce trebuie! Semn că se poate acolo unde se dorește acest lucru și că oamenii contribuie fiecare cu tot ce pot pentru a avea o zonă plăcută, fără să aștepte să vină cineva să le facă sau de la primărie. Respect pentru acești cetățeni bravi ai Petrilei și pentru toți cei ca ei din alte zone ale orașului, că mai avem câteva locuri unde avem și acolo gospodari adevărați care își întrețin frumos zona unde locuiesc!”, a declarat pentru ZVJ primarul  Vasile Jurca.

Comenteaza

Comenteaza