Şi senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu a participat la reuniunea comună pentru revizuirea Constituţiei

214
de Ziarul Vaii Jiului
►Comunicat de presă
Domnul senator Haralambie Vochiţoiu a participat luni, 09 martie, la prima reuniune din acest an a Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României. 
În cadrul acestei reuniuni, membrii Comisiei au ales noul preşedinte, în persoana domnului senator PSD Ioan Chelaru – şi a stabilit principiile de lucru, dar şi un calendar orientativ pentru perioada următoare.
„Pentru a fi validat proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României, Parlamentul trebuie să întrunească votul a minim două treimi din totalul numărului parlamentarilor. Până în acest moment, comisia a adoptat 121 de modificări ale actualei Constituţii. Pe lângă dezbaterea politică, ne dorim şi o amplă dezbatere publică, în care toţi cetăţenii şi specialiştii în drept constituţional să contribuie la definitivarea viitorului proiect de Constituţie”, a declarat senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu.
Comisia şi-a propus ca până la 15 mai 2015 să definitiveze proiectul noii Constituţii, urmând ca, în luna iunie, proiectul să fie discutat şi aprobat de Senat astfel încât în perioada octombrie – noiembrie 2015, acesta să poată fi discutat şi aprobat de Camera Deputaţilor.
Senatorul Haralambie Vochiţoiu este singurul reprezentant al judeţului Hunedoara membru în Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României.
Domnul senator îi invită pe toţi cei interesaţi de acest subiect să trimită propuneri prin telefon – 0354 111 347 sau la adresa de e-mail
cabinet.haralambievochitoiu@gmail.com.
Consilier Laura MARC
Consilier birou parlamentar
senator Haralambie VOCHIŢOIU
Tel. 0723 928 00

Comenteaza

Comenteaza