Ski Parang

851

Statiunea Parâng este situată la 15 km de orasul Petrosani. Turistii pot opta pentru cazare în zona Rusu sau în zona alpină Parâng. Ne bucurăm să vă putem ajuta prin site-ul nostru să găsiti cele mai bune informatii despre cabane, pensiuni, hoteluri, dar si informatii despre pârtiile din statiunea Parâng. De asemenea vă veti putea informa despre starea vremii pe munte si de nivelul zăpezii de pe fiecare pârtie. Veti afla cum puteti contacta monitorii de schi autorizati, si veti descoperi evenimentele din statiune, obiectivele turistice din jur si starea traseelor din zonă.

Muntii Parâng sunt mentionati încă din antichitate: Eschil, – 500 i.Chr. iar mai apoi Herodot, spun intr-o legenda despre muntele Parangos unde Prometeu a fost pedepsit sa stea 3000 de ani in tinutul de piatra de catre Zeul Jupiter.

Munții Parâng fac parte din Carpații Meridionali, grupa muntoasă Parâng-Șureanu-Lotrului, fiind cea mai mare ca suprafață dintre masivele muntoase ale României. De la est la vest măsoară aproximativ 50 de km iar de la nord la sud circa 25 km.

Munții Parâng sunt delimitați la vest de Valea Jiului, iar la est de râul Olteț și râul Lotru. La nord sunt delimitați de Munții Șureanu, prin valea râului Jiul de Est Spre sud, delimitarea este făcută de șirul depresiunilor Novaci, și Baia de Fier.

Sunt străbătuți de cea mai înaltă șosea de la noi din țară, Transalpina, care ajunge până la altitudinea de 2.200 m, oferind imagini rar întâlnite.

Munții Parâng se remarcă prin masivitatea lor, care îi fac a fi asemănători cu Munții Făgăraș, iar multitudinea de lacuri glaciare (Mija, Câlcescu, Roșiile, Iezerul Înghețat) etc, îi aseamănă cu Munții Retezat fiind printre cele mai sălbatice masive muntoase din România.

Partea sa sudică se remarcă prin existența unor formațiuni calcaroase, care au dat naștere unor peșteri, cum ar fi: Peștera Muierilor, aflată pe valea Râului Galbena și Peștera Polovragi, aflată pe valea râului Olteț.

Munţii Parâng văzuţi de pe Vârful Ieşu (în extrema stângă, Vârful Parângul Mare.)

Imagini din Parâng

http://www.skiparang.ro/ro/

Comenteaza

Comenteaza