Spectacol cultural-artistic pentru sute de elevi din localitate

289

Sala Casei de Cultură din Petrila a devenit neîncăpătoare, miercuri, când elevii din Petrila au vrut să fie „altfel”, în săptămâna cu acelaşi nume. Spectacol cultural-artistic, dar și multe activități le-au dezvoltat elevilor cunoștințele de cultură generală.

Sute de elevi petrileni și-au pus în valoare calitățile artistice pe scena Casei de Cultură Ladislau Schmidt din Petrila. În jur de  70 de elevi din clasele 0-IV, de la Școala Gimnazială Nr. 5, structură a Colegiului Tehnic ,,Constantin Brâncuși” Petrila, au participat la Spectacolul cultural-artistic din cadrul Proiectului Educațional Festival-Concurs ,,Interculturalitate și Spiritualitate”, spectacol organizat de Școala Gimnazială ,,I. D. Sîrbu”Petrila.

 „Sute de preșcolari și elevi din învățământul primar și-au pus în valoare aptitudinile artistice. Elevii școlii noastre au interpretat cântece populare românești și au dansat ( vals și dans modern ). Emoțiile s-au prelungit până la finalul programului. Talentul, munca și dăruirea copiilor au fost, însă recunoscute de membrii juriului. Elevii școlii noastre au obținut patru premii: două cu premiul I și două cu premiul al II-lea”, a declarat, pentru GDD, Carmen Avram, consilier educativ la Școala Gimnazială numărul 5 Petrila.

Festivalul a devenit tradiție la Petrila, evenimentul fiind la ediția a IV-a.

„Ne pregătim intens și participăm cu drag, în fiecare an, la acest festival. Este o acțiune reușită, atent pregătită de către organizatori, care completează procesul de învățare, contribuind totodată la dezvoltarea înclinațiilor și aptitudinilor elevilor, la organizarea rațională, plăcută și atractivă a timpului lor liber”, mai spune Carmen Avram.

O săptămână plină cu activități pentru elevii din Petrila, programul „Școala altfel” s-a dovedit a fi o acțiune benefică pentru dezvoltarea aptitudinilor și a cunoștințelor elevilor.

 „Programul ,,Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” este un bun prilej pentru ca părinții să se implice în activitățile școlare ale copiilor,  cadrele didactice să-și cunoască mai bine elevii, aceștia având posibilitatea de a-și valorifica abilitățile personale în activități extrașcolare interesante și atractive. Este o săptămână extrem de plină și educativă. În școala noastră s-au desfășurat în aceste zile activități variate, precum: vizionarea unor piese de teatru, filme artistice, filme documentare, dezbateri pe teme tehnico-științifice, de educație pentru cetățenie democratică, de educație rutieră, educație pentru sănătate, acordarea primului ajutor, activități practice și gospodărești”, spune consilierul educativ.

Vizitele, drumețiile și plimbările nu au lipsit din programul elevilor. Aceștia, însoțiți de cadrele didactice au înfruntat vremea nefavorabilă și au vizitat: sediul unei televiziuni, Stația de tratare a apei de la Jieț, Universitatea din Petroșani (laboratoarele de geologie și paleontologie), Muzeul Mineritului din Petroșani, biblioteca orașului Petrila, fabrica de pâine.

„Activitățile propuse se vor desfășura cu același entuziasm și în zilele următoare. Elevii sunt activi și implicați în desfășurarea acestor activități. La sfârșitul fiecărei zile se poate citi pe fața fiecărui elev bucurie, satisfacție, mulțumire și, uneori dezamăgire că timpul a trecut foarte repede. Ne-am propus să  continuăm seria vizitelor, precum și o amplă acțiune de ecologizare în parcurile din orașul nostru”, afirmă Carmen Avram.

Activitățile desfășurate în cadrul acestei săptămâni le oferă copiilor posibilitatea de a învăța lecții importante, lecții care, pe măsură ce vor fi aprofundate, îi vor ajuta să se formeze ca oameni.

Iulia BĂLUȘĂ  

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza