Sportivii din Valea Jiului, pe podium la maratonul și semimaratonul caritabil de la Aiud

253

Sportivii de performanță sau amatori din Valea Jiului s-au înscris să participe la competiția de alergat „O zi împreună” organizată, sâmbătă la Aiud. Cei peste 170 de participanți au luat startul pentru proba de maraton ce s-a desfășurat pe o distanță de 42 de kilometri și pentru cea de semi-maraton pe o distanță de 21 de kilometri în același timp.

„Sâmbătă am participat cu cinci sportivi de la San Montan la Aiud la un maratonul și semimaratonul caritabil de la Aiud. A fost o acțiune caritabilă dedicată celor cu handicap locomotor și copiilor bolnavi de leucemie. Competiția a fost una frumoasă, în ciuda vremii de afară, iar banii strânși au ajuns la cele două asociații ce se ocupă de persoanele cu handicap și de copii bolnavi de leucemie”, a declarat, pentru GDD, Erika Santa, președintele Asociației San Montan.

Din cadrul San Montan, un rezultat foarte bun l-a obținut Georgeta Manolache, locul I la categoria de vârstă 45-55 de ani. De asemenea Georgeta Manolache a obținut și locul II în clasamentul general.

Tot de la San Montan la semimaraton, la categoria 35-45 a obținut locul IV, Ion Bârnea, iar Ion Radu a fost debutant și s-a clasat în primii 20 de participanți. Juniorul Andrei Santa s-a clasat pe locul 9  la categoria până în 25 de ani, el având 17 ani.

Din Valea Jiului au mai participat și alți sportivi care au reușit să urce pe podium. Astfel, Gheorghe Codrea a obținut locul I la maraton la categoria de vârstă 45-55 de ani și primul în clasamentul general. De asemenea, Iancu Avram a obținut locul I la categoria 35-45 de ani masculin, iar la semimaraton, petrileanul  Florin Râmniceanu s-a clasat pe locul III.

Un sportiv din cadrul Asociației San Montan a participat, duminică la Campionatul Național de Duatlon de la București. Andrei Mititelu a obținut locul IV, la competiție fiind înscriși la toate categoriile peste 500 de sportivi din toată țara.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza