Petrileanul Ioan Păduraru

258

Sportivii din Valea Jiului, printre oamenii de fier ai Europei

 

Triatlonul de la Oradea din week-endul trecut a adunat laolaltă peste 200 de sportive profesioniști și amatori atât din țară, cât și din străinătate. Cei care și-au dorit să facă ironman au avut de parcurs 3,8 kilometri de înot, 180 de kilometri cu bicicleta și 42,2 kilometri alergare, pentru cei care au optat pentru half ironman (jumătate de distanță) au avut de parcurs 1,9 kilometri înot, 90 de kilometri cu bicicleta și 21,1 kilometri de alergare.

Printre participanții din Valea Jiului se numără și Ion Bârnea și Ioan Păduraru, membri ai Asociației San Montan, unul a vrut să devină pentru a doua oară ironman, iar celălalt s-a pregătit pentru a parcurge o jumătate a distanței.

Astfel Ion Bârnea din municipiul Vulcan s-a clasat pe locul 11 la categoria lui de vârstă și pe locul 45 la general din 75 de participanți, deși a avut niște probleme de sănătate în timpul cursei, acesta a reușit să parcurgă traseul în 14 ore și 13 minute.

Petrileanul Ioan Păduraru, care lucrează ca miner și se află la primul său half ironman  a reușit să se claseze pe locul 11 la categoria sa de vârstă și pe locul 44 în clasamentul general din peste 120 de participanți.

Concomitent cu acest concurs s-a desfășurat la Moneasa un concurs de biciclete, unde doi sportivi de la San Montan au concurat. Andrei Mititelu a reușit să se claseze pe locul patru după ce a pedalat pe o distanță de 61 de kilometric. Alături de el a concurat colegul său Deneș Vass care s-a clasat în primii 20 de participanți.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza