Petrila. Sufletele mici sădesc valori sănătoase în mintea oamenilor mari

198

Copiii de la grădinița numărul 2 din Petrila au organizat un marș pentru protejarea mediului înconjurător și au încercat să le amintească cetățenilor orașului Petrila despre cât de important este mediul înconjurător și protejarea acestuia.

Micuții preșcolari au plecat de la grădiniță până la primărie în cadru organizat, doi câte doi, pentru a da o lecție de viață petrilenilor. Înarmați cu baloane verzi ce simbolizează globul pământesc și eșarfe copiii au transmis un mesaj emoționat tuturor celor cu care s-au întâlnit.

„Copiii de la grădinița numărul 2 din Petrila, întrumați de educatoare au încercat să reamintească, joi, cât de grave pot deveni lucrurile dacă nu se manifestă grija pentru patrimonial natural. Spațiile verzi din orașe, grădinile și parcurile sunt pentru mulți dintre noi adevărate refugii. Ceea ce facem în direcția protejării acestora, facem, în primul rând pentru noi, pentru sănătatea noastră și a generațiilor care ne vor urma. Este important a sădi în minte și sufletul fiecărui cetățean  al societății, conceptul, ca omul, ca specie biologică, este dependent de natură și nu poate contribui semnificativ la ameliorarea și protejarea parcurilor, a spațiilor verzi sau a gradinilor, precum și la celebrarea acestei sărbători prin participare și susținere”, a declarat, pentru GDD,  Loredana Vârdea, una din mămicile prezente la eveniment.

Cei mici au reușit să-i scoată din monotonia zilnică pe reprezentanții administrației locale din Petrila și odată cu asta să-i umanizeze.

„Joi, ne-au vizitat copiii de la grădiniță și ne-au încântat cu cântece și ne-au povestit cum au reușit să protejeze mediul înconjurător și ce metode au găsit pentru a face acest lucru. Aceștia au vorbit despre reciclare și ne-au făcut să conștientizăm cât de important este această zi”, a declarat, pentru GDD; Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila.

Fiindcă tot au ajuns la primărie, cei mici au stabilit să le solicite ceva edililor. Aceștia au afirmat că au nevoie de o pistă de biciclete și de una pentru role. Printre cele mai trăznite idei s-a numărat o piscină în parc și un hipodrom.

Edilii au răspuns pozitiv la solicitările celor mici și le-au promis că vor găsi soluții pentru a le face pe plac copiilor.

Iulia BĂLUȘĂ

Comenteaza

Comenteaza