Surse: Directorul minei Livezeni va fi schimbat din funcţie

369

Directorul minei Livezeni, Constantin Bîrchi, va fi  schimbat din funcţie de conducerea Complexului Energetic Hunedoara.

Bîrchi este membru PSD, adeziune pe care a semnat-o în urmă cu câteva luni tocmai pentru a-şi menţine poziţia de la unitatea minieră. Constantin Bîrchi a fost promovat de PNL, ajungând în funcţie în timpul guvernării USL

La acel moment două unităţi miniere au revenit PNL – Livezeni şi Vulcan, unde a fost numit Sorin Rosmenteniuc. Şi acesta din urmă acum este PSD, după ce a  renunţat la PNL pentru a-şi menţine postul.

Informaţiile GDD arată că directorul minei Lonea, Dacian Zamfir, ar putea fi unul dintre cei care s-ar afla pe lista variantelor de a prelua controlul la mina Livezeni. În locul lui Zamfir a fost vehiculat numele lui Sorin Sandu, actualul inginer şef electromecanic.

Zamfir a declarat pentru GDD că nu ştie despre o astfel de schimbare, iar Bîrchi nu răspunde la telefon.

Mina Livezeni înregistrează probleme evidente de autoritate şi organizare. Mai mulţi angajaţi de la această unitate minieră au semnalat în nenumărate rânduri problemele de aici, însă numirile politice şi influenţa sindicală asupra deciziilor managerialo-tehnice au dominat.

Directorul Diviziei Miniere de la CEH, Gabriel Petrescu, a declarat pentru GDD că nu ştie despre o asemenea intenţie a echipei manageriale.

Lipsa autorităţii asupra angajaţilor a fost observată şi semnalată şi la nivelul întregului Complex Energetic Hunedoara de către ministrul Energiei Andrei Gerea.

 

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza