Tichete sociale cu ocazia Paștelui la Petrila

298

Acordarea unor tichete sociale pentru persoanele nevoiașe din Petrila a generat discuții între PSD și PNL, social-democrații dorind ca pe respectivele tichete să scrie că s-au acordat cu sprijinul consiliului local.

Consiliul Local Petrila a aprobat, la finele săptămânii trecute, acordarea unor tichete sociale cu ocazia Paștelui ptrilenilor care beneficiază de venitul minim garantat și celor care sunt încadrați cu handicap grav și accentuat care nu au alte venituri în afara indemnizației de handicap și a celei de însoțitor pentru persoanele cu handicap grav. Proiectul a fost inițiat de primarul Ilie Păducel.

Viceprimarul Vasilică Jurca a propus, imediat după ce a citit proiectul de hotărâre ca pe tichetele sociale să scrie că aceste au fost acordate de Consiliul Local Petrila. Gheorghe Bobar, consilierl PSD a venit cu propunerea ca pe tichetele sociale să fie inscripționat Serviciul Public de Asistență Socială, propunere care și-a retras-o ulterior.

Imprimarea ar fi costat bani în plus care ar fi trebuit să fie suportați de Primăria Petrila.

Moda tichetelor sociale acordate celor cu venituri mici în preajma sărbătorilor a ajuns  astfel și la Petrila.

Suma totală pentru aceste tichete este de 25.000 lei, fiecare beneficiar urmând a primi cinci tichete a câte zece lei. Chiar primarul a recunosctu că anul trecut nu s-au dat astfel de tichete la Petrila.

Moda a fost lansată în Valea Jiului, în urmă cu mai mulți ani, de primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, municipalitatea acordând tichete sociale de Paști și de Crăciun.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza