În toamnă. 200 de angajaţi de la SNÎMVJ vor fi disponibilizaţi

275

Conducerea Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului și Sindicatul Huila urmează să discute, la finele acestei luni, despre programul de disponibilizare din acest an. Deocamdată nu se știe data exactă când peste 200 de angajați vor părăsi sistemul, și nici plățile compensatorii, fiind posibil ca suma oferită la ieșirea din sistem să fie mai mare decât anul trecut.

Administrația SNÎMVJ  și Sindicatul Huila vor discuta pe marginea concedierilor colective ce vor avea loc în acest an. Până la disponibilizare, mai trebuie însă respectați niște pași legali, printre care și notificarea ITM.

”Conducerea societății ne-a notificat că intenționează să demareze discuțiile pentru concedierea colectivă. Pe 27 iunie urmează să ne întâlnim pentru primele discuții legate de data la care va avea loc concedierea colectivă și criteriile”, a declarat, joi, pentru GDD, Domokos Laszlo, președintele Sindicatului Huila.

Potrivit sursei citate, la acest moment suma pe care o vor primi cei care părăsesc sistemul este în valoare de 273 de milioane de lei vechi, net. Sindicatul vrea însă să negocieze pe marginea acestei sume, astfel că este posibil ca la momentul disponibilizării suma să fie mai mare.

De la SNÎMVJ vor pleca în acest an 256 de persoane, concedierile colective fiind prevăzute în fiecare an.

Cel mai probabil concedierea colectivă va avea loc în toamna acestui an.

Mihaela MIHAI

 

Comenteaza

Comenteaza