Traian Băsescu: Dosarele Revoluţiei şi Mineriadei, probleme nerezolvate

227

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a postat pe pagina oficială de Facebook un filmuleţ cu privire la opinia sa despre dosarele Revoluţiei şi Mineriadei din 13-15 iunie, din 2009, când îi cerea procurorului general al României de la acea vreme, Laura Codruţa Kovesi să dea un verdict.

După ce Laura Codruţa Kovesi i-a răspuns fostului preşedinte că „vom soluționa cu celeritate, pentru că 18 ani nu am avut soluție. V-am promis că vom găsi o soluție și nici pot să îndrept ceea ce de 18 ani nu s-a făcut”, fostul preşedinte a precizat că se impune o soluţie.

„Am o rugăminte: nu mă confundaţi cu un ziarist căruia credeţi că îi faceţi o declaraţie. Vorbiţi cu şeful statului care vă spune aşa: au murit 1600 de oameni la Revoluţie, iar voi închideţi dosarul! Aveţi soluţie sau nu? Au murit oameni la mineriada din 13-15! Ce vreţi să-mi spuneţi? Că vă impun o soluţie? Vă impune realitatea să spuneţi dacă s-au împuşcat singuri oamenii ăia sau au fost împuşcaţi de cineva! Nu mă confundaţi cu ziariştii!”, spunea, Traian Băsescu, la acea vreme.

Mai mult, în mesajul pe care l-a distribuit pe pagina sa de Facebook, fostul preşedinte consideră dosarele Revoluţiei şi Mineriadei „o problemă încă nerezolvată”.

Anamaria SANDA

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza