Tribunalul Ilfov a dispus o expertiză medico-legală în cazul Monicăi Iacob-Ridzi

222

Tribunalul Ilfov a dispus, luni, efectuarea unei expertize medico-legale prin care să se constate dacă Monica Iacob Ridzi suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Fostul ministru a depus, săptămâna trecută, o cerere prin care solicită întreruperea executării pedepsei.

Prin sentința pronunțată luni de Tribunalul Ilfov, instanța vrea să afle dacă fostul ministru al Tineretului și Sportului suferă de o boală care nu poate fi tratată în rețeaua sanitară a Administrației Penitenciarelor sau sub pază în rețeaua sanitară de stat.

”Constată că Tribunalul Ilfov este instanţa competentă să soluţioneze cererea de întrerupere executare pedeapsă formulată de petenta condamnată Iacob Ridzi Monica Maria. Dispune efectuarea expertizei medico-legale prin care să se constate dacă petenta condamnată suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi care face imposibilă executarea imediată a pedepsei şi dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii”, se arată în sentința pronunțată luni de Tribunalul Ilfov.

Prin aceeași sentință, instanța a dispus emiterea unei adrese la Institutul Național de Medicină Legală în vederea efectuării expertizei medico-legale şi la Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava pentru ca Monica Iacob-Ridzi să se prezinte cu actele medicale pe care le deține la INML.

Condamnată la 5 ani de închisoare cu executare, Monica Iacob-Ridzi suferă de mai multe boli. Aceasta chiar a fost transferată de la Gherla la Jilava, la începutul acestei luni, pentru a putea primi o îngrijire medicală mai bună, însă starea de sănătate a fostului ministru este gravă, unul dintre avocații acesteia declarând pentru GDD că tratamentul de care are nevoie nu poate fi acordat într-un spital penitenciar din România.

Monica Iacob-Ridzi a fost încarcerată pe data de 16 februarie, aceasta predându-se la IPJ Cluj în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința definitivă.

Fost deputat de Valea Jiului și fost ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare, fiind judecată pentru fapte de corupție în dosarul 2 Mai.

Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza