Petrila. Un bărbat izolat de apă a solicitat ajutor de urgență

276

Transport cu un scaun cu chingi pentru a aduce un bărbat pe celălalt mal. Un bărbat în vârstă de 74 de ani din zona Jieț – Valea Jiului – a solicitat ajutor medical de urgență. Hunedoreanul se afla izolat în zona unde s-au produs inundațiile în acestă primăvară. Bărbatul nu este singura persoană care întâmpină această problemă, alte 30 de familii sunt în aceeași situați.

„Echipajul SMURD Petrila a fost solicitat prin apelul de 112, marți după masa, să intervină pentru acordarea de prim-ajutor medical unei persoane, domiciliată în zona Jieț, mai sus de captare. S-a deplasat ambulanța la fața locului, iar la momentul sosirii am constatat că persoana respectivă se află pe malul opus drumului. În sprijin am solicitat echipajul de pompieri de la SVSU Petrila, intervenția fiind una grea pentru pompieri. A trebuit să-l imobilizăm pe un scaun transportabil și a fost trecut prin albia pârâului Jieț, pentru că bărbatul nu se putea deplasa. S-a acordat primul ajutor la fața locului, după care a fost transportat la Spitalul de Urgență din Petroșani”, a declarat, pentru GDD, Neculai Alexandrescu, șef Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență Petrila.

poza-3stik

În urmă cu o lună, edilul orașului Petrila, spunea, pentru GDD, că în urma unor discuții cu prefectul județului, Sorin Vasilescu se va rezolva problema. Mai mult, prefectul a promis că va lua legătura cu cei cu putere de decizie și totul se va reveni la normal. În mai puțin de o lună, lucrurile se înrăutățesc, iar una dintre persoanele izolate are nevoie de ajutor medical, însă autoritățile locale asigură din nou că se vor rezolva problemele.

„Imediat după inundații am făcut în Consiliul Local un proiect de hotărâre pentru constuirea unui pod. Proiectul există, dar trebuie să primim avizele de la Apele Române și CNADR pentru construirea podului. Refacerea acelei zone unde au avut loc inundațiile ne costă 6,5 miliarde, iar noi am primit doar un miliard de la Guvern. Am fost și noi la fața locului, unde a rămas izolat acel bătrânel și am stabilit cu cei de la ape și cu constructorul să facem regularizarea albiei. Pentru moment vom face ceva imporvizat, pentru că sunt șapte familii în acea zonă și alte 30 mai sus”, a declarat, pentru GDD, Ilie Păducel, primarul orașului Petrila.

Meteorologii și hidrologii au emis avertizare cu cod galben de ploi și inundații în umătoarele zile în județul Hunedoara, pe afluenții Jiului. Până când autoritățile locale și județene vor acționa, oamenii de acolo vor mai sta așa, poate vor scăpa și de data aceasta din calea apelor.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza