Un post de consilier local de la Petrila, vacantat. Fostul director al Școlii ID Sîrbu, viitorul consilier local

421

După ani buni în care au încercat să o excludă din Consiliul Local, Daniela Vișănescu ar putea să își piardă postul din legislativul local. Primarul Ilie Păducel a inițiat un proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării în sedința din această săptămână. Rămâne de văzut cine va intra în consiliul local. Asta pentru că PNL-ul a dat un nume, iar anumite surse spun că de fapt, următorul pe lista liberalilor ar fi o cu totul altă persoană.

Primarul Ilie Păducel a declarat, luni, pentru Gazeta de Dimineață că proiectul de hotărâre l-a inițiat în urma unei hotărâri judecătorești.

”În baza unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, în baza discuției mele avută cu doamna doctor. Se vacantează postul și se validează următorul de pe listă”, a spus primarul Ilie Păducel.

De partea cealaltă, Daniela Vișănescu, care s-a judecat cu PNL Hunedoara, spune că există o sentință judecătorească, însă nu știe dacă i-a expirat dreptul de a face contestație.

”Am văzut că vor să urmeze postul în ședința care urmează. Am avut un  procs cu PNL, s-a finalizat, am drept de recurs. Încă mai văd cum stau lucrurile. Am primit sentința în decembrie. Trebuie să văd dacă a expirat termenul în care aveam dreptul la recurs. O să văd dacă mai am posibilitatea să fac recurs. Nu am luat o decizie, dar prin inițiativa domnului primar, sunt obligată să iau o decizie. Până la ședință mă gândesc dacă apelez la recurs sau nu”, a spus Daniela Vișănescu.

Potrivit primarului, următorul pe lista PNL este Cristian Buium, însă sunt surse care afirmă că de fapt în Consiliul Local Petrila ar trebui să intre Beatrice Andrei.

”Următorul pe listă, după cum ne-a trimis  organizația județeană adresă scrisă, este Cristian Buium. Eu de la organizație… dânsul a fost pe listă. Organizația Județeană ne-a trimis această propunere, adresă scrisă, semnată, ștampilată de organizația județeană”, a mai spus Primarul Ilie Păducel.

În septembrie 2014, Daniela Vișănescu, consilier local ales pe lista PNL la Petrila, a devenit, conilier independent, susținând că era cea mai bună soluție pentru a putea să își respecte promisiunile făcute celor care i-au acordat votul.

În 2013,  liberalii petrileni, conduși de Costel Avram, au decis să o excludă pe Daniela Vișănescu din partid, pentru deservicii aduse imaginii PNL, decizia acestora fiind aprobată și de organizația județeană. De fapt, excluderea Danielei Vișănescu a venit la câteva luni după ce aceasta a postat pe contul personal de Facebook un mesaj în care vorbea de lingușire și trădare, cu mesaj direct spre ceea ce se întâmplă în organizațiile politice.

Consilierul local a atacat decizia prin care a fost exclusă în instanță, astfel că a rămas în continuare în legislativul de la Petrila.

Mihaela MIHAI 

Gazeta de dimineata

 

Comenteaza

Comenteaza