Petrila. Un pui de căprioară, lovit de mașină, s-a întors în habitatul natural

311

Autoritățile locale din Petrila s-au mobilizat, duminică seara, pentru a salva un pui de căprioară care a fost lovit de o mașină. Căprioara speriată a ajuns în stradă în zona Dărănești și a fost lovită de un conducător auto care a anunțat imediat autoritățile. Aceasta a ajuns în curtea paznicului de vânătoare ce se ocupă de acest sector de pădure, iar bărbatul s-a ocupat de îngrijirea ei pe timp de noapte. După mai multe verificări, cei care s-au ocupat de îngrijirea căprioarei au constatat că este aptă să se întoarcă înapoi în sălbăticie, neavând răni grave.

„Ieri (n.r. duminică), în  zona service-ului auto de la Dărănești a coborât o căprioară din zona Roșia în stradă și a fost lovită de o mașină. Conducătorul auto a ridicat-o de jos și a adus-o acasă și m-a anunțat pe mine și eu am anunțat paznicul de vânătoare și poliția. Am fost am preluat-o, paznicul de vânătoare a dus-o acasă, a tratat-o, i-a dus de mâncare. Împreună cu un agent de poliție ne-am deplasat în fondul de vânătoare 67 Aușelu să o eliberăm, să se întoarcă în natură. E foarte important că animalul nu are nicio fractură, în urma unei verificări ne-am dat seama și asta înseamnă că este aptă să se întoarcă în habitatul ei natural”, a declarat, pentru GDD, Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila și șef de vânătoare la fondul 67 Aușelu.

Paznicul de vânătoare s-a ocupat de căprioară ca de animalele din curtea sa și i-a oferit atenție pe parcursul nopții.

„Am primit telefon, aseară (n.r. duminică) în jurul orei 20 de la domnul Jurca, șeful de vânătoare și m-am dus la fața locului. Acolo era un băiat ce avea în portbagajul mașinii un pui de căprioară și a declarat că a sărit în fața lui și a lovit-o cu mașina. Am luat căprioara, am dus-o la mine acasă, am îngrijit-o, i-am dat apă, iarbă, fân uscat și am supravegheat-o azi-noapte să nu se întâmple ceva”, a declarat Dorin Matei, paznic de vânătoare la fondul 67 Aușelul.

Potrivit paznicului de vânătoare, este pentru prima dată când acesta se confruntă cu un astfel de caz.

Puiul de căprioară ostenit s-a mobilizat greu, deoarece era slăbit, dar în final a reușit să se ridice pe picioare și să se îndrepte spre pădure.

Iulia BĂLUȘĂ

Comenteaza

Comenteaza