Un senator, Haralambie Vochiţoiu, două interpelări

326
de Ziarul Vaii Jiului
Norma de hrană a poliţiştilor locali
Domnule Ministru Dragnea, Prin OUG nr. 65/2014 s-a stabilit dreptul la norma de hrană pentru poliţiştii locali în conformitate cu OG nr. 26/1994.
În completarea acestor prevederi legis­lative, instituţia dumneavoastră urmează să propună o Hotărâre de Guvern privind stabilirea metodologiei şi a regulilor de aplicare a normei de hrană.
În prezent, poliţiştii locali aşteaptă adoptarea într-un timp cât mai scurt a unei Hotărâri de Guvern privind stabilirea metodologiei şi a regulilor de aplicare a normei de hrană, care să prevadă norma de hrană nr. 6, calculată pe zile calendaristice, prelungirea termenelor stabilite pentru formarea iniţială a poliţiştilor locali în unităţile de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi reglementarea modului de încadrare a locurilor de muncă şi activităţilor în condiţii deosebite, speciale sau alte condiţii de muncă pentru poliţiştii locali.
Date fiind aceste considerente, vă rog să analizaţi solicitările poliţiştilor locali şi să mă informaţi cu privire la măsurile adoptate.
Complexul Energetic Hunedoara
Domnule Ministru Gerea, Premierul Victor Ponta s-a întâlnit la data de 9 februarie 2015 cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) ce a solicitat restructurări masive şi radicale la Complexul Energetic Hunedoara.
Prim-ministrul Guvernului României, Victor Ponta, a spus foarte clar că este de acord cu măsuri de eficientizare, dar nu va accepta măsuri prin care acest sector esenţial pentru siguranţa noastră energetică, pentru dezvoltarea economică şi socială a unor regiuni, măsuri care să ducă pe termen mediu şi lung la dispariţia acestei industrii.
Complexul Energetic Hunedoara parcurge o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, dar cunosc că ministerul dumneavoastră a luat unele măsuri referitoare la derularea unui proces de privatizare a acestei societăţi, privatizare de care s-a arătat interesată şi o firmă americană-Quintana Minerals Corporaţion.
Având în vedere că Socie­tatea „Complexul Energetic Hunedoara” reprezintă cel mai mare agent economic al judeţului Hunedoara, în calitate de senator al Colegiului nr.1 Valea Jiului – Hunedoara, vă rog să-mi răspundeţi dacă sunt mai multe firme interesate de această privatizare şi ce măsuri intenţionaţi să întreprindeţi pentru ca această societate să funcţioneze în continuare.

Comenteaza

Comenteaza