UPDATE- Cinci mineri au declarat greva foamei în subteran. Minerii de la Lonea au intrat cu întârziere în subteran și au decis să rămână acolo

258

UPDATE 16:24- Cinci dintre minerii din subteranul minei Lonea au declarat greva foamei în subteran. Mulți dintre protestatari au peste 10 ore de când se află în subteran și acuză deja dureri de cap și oboseala, susținând însă că nu vor renunța la protest.

Unul dintre ortaci susține că autoritățile ar trebui să pregătească salvările întrucât oamenii nu vor ieși din subteran decât pe targă.

UPDATE 15:00- 

Liderul de sindicat de la mina Lonea, susține că minerii s-au săturat de protocoale mincinoase

”Ne-am săturat de protocoale mincinoase , gen protocolul domnului Gerea (fostul ministru al Energiei-n.r.). Vrem concret să ni se spună. Mai au nevoie de cărbunele din Valea Jiului, să ne dea un șut în fund, să ne trimită acasă și apoi om vedea ce se va întâmpla”, a spus Păduraru.

Cel mai mult minerii sunt nemulțumiți de faptul că societatea a ajuns în insolvență, că nu se găsesc soluții de redresare și că nimeni nu le spune dacă mai au sau nu nevoie de serviciile lor.

UPDATE 13,50

Minerii din schimbul al doilea au intrat în subteran şi se vor bloca şi ei alături de colegii lor din schimbul I. Împreună cu minerii au intrat în subteran şi inginerul şef producţie, Radu Răscolean şi preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica.

UPDATE 12,45

Minerii de la Lonea arată cu degetul spre politicieni.

” PSD ne- a adus aici. Guvernul le-a făcut o societate nouă şi ei ne-au adus în faliment. Uite ce datorii au făcut”, a declarat unul dintre minerii de la Lonea, hotărât să se blocheze în subteran.

UPDATE 12:00

Minerii din schimbul al doilea nu au intrat încă în subteran.

………………

UPDATE 10.23- Președintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, va coborî în subteranul minei Lonea pentru a discuta cu ortacii care s-au blocat în subteran.

UPDATE 10:00- Vasile Păduraru, președintele Departamentului Lonea al Sindicatului Muntele, a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul de Urgență Petroșani.

UPDATE8:30

118 mineri de la Lonea sunt blocați în subteran.

Inginerul șef producție, Radu Răscolean, a declarat pentru Gazeta de dimineață că 118 mineri din schimbul I de la mina Lonea au refuzat să intre la locul de muncă. Potrivit lui Răscolean, minerii se află pe o galerie principală, într-o zonă fără pericol. Tot Răscolean a mai spus că inspecția locurilor de muncă în vederea asigurării securității subterane este asigurată.

La Mina Lonea se exploata în medie, zilnic, undeva la 750 de tone de cărbune.

……………..

UPDATE, 8:05

Minerii de la Lonea cer să vină ministrul Energiei, Victor Grigorescu, în Valea Jiului

………………..

UPDATE, 7:50

Întreaga activitate de la Mina Lonea este întreruptă. Personalul de la suprafață a încetat activitatea și a ieșit în curtea unității miniere.

………………….

Minerii din schimbul I de la Mina Lonea au întârziat intrarea în subteran din cauza nemulțumirilor legate de Complexul Energetic Hunedoara. După mai multe discuții desfășurate în sala de pontaj, ortacii au intrat în mină anunțând că se vor bloca la locurile de muncă.

Președintele sindicatului de la Lonea, Vasile Păduraru, a declarat, luni dimineața, pentru Gazeta de dimineată, că va coborî și el în subteran pentru a rămâne alături de ortaci.

Stire în curs de actualizare

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza