Update- Numărul minerilor intraţi în greva foamei a crescut la 17. Cinci mineri au declarat greva foamei în subteran. Minerii de la Lonea au intrat cu întârziere în subteran și au decis să rămână acolo

254

UPDATE 23:35  Minerii din schimbul IV de la Lonea au intrat în subteran și se vor opri lângă colegii lor din celelalte schimburi, pe galeria principală.

…………….

UPDATE 23:25 Încă un miner de la Lonea a fost scos la suprafață și a fost dus la spital. Unul dintre ortacii care declaraseră greva foamei a renunțat la “protestul extrem”.

………………………….

UPDATE 21:52 Minerii de la Lonea nu au fost de acord să poarte o discuție cu reprezentanții CEH, prezenți la mină.

UPDATE 21:47 Un salvator minier profesionist și directorul PrestSERV (Fosta Salvamin) au fost trimiși de conducerea CEH, luni seara, în subteranul minei Lonea. salvatorul minier care are pregătire de paramedic va monitoriza tensiunea și glicemia minerilor. Tot în subteranul minei Lonea se află și o echipă formată din 4 salvatori care au truse de prim-ajutor,  aparate cu oxigen și targă.

………….

UPDATE  21:41 Un al treilea miner a fost scos la suprafață și este evaluat de echipajul SMURD, aflat la “gura puțului”

………

UPDATE 21:22 Directorul general al CEH, Viorel Stancu, se află la mina Lonea, dar nu a coborât în subteran.

………………..

UPDATE 21:16. Minerii din subteran au primit pachete cu alimente de la familii. În urmă cu două ore, președintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, a făcut apel la familiile ortacilor să-i ajute pe aceștia cu alimente.

……………

UPDATE 21:10 Un al doilea miner va fi scos din subteran. Potrivit președintelui de la Mina Lonea, Vasile Păduraru,  unul dintre ortaci a fost scos pe targă, acesta leșinând în subteran, iar cel de-al doilea acuza dureri de stomac. Păduraru susține că minerii din schimbul I acuză dureri de cap.

……………………..

UPDATE 20:53 Un miner va fi scos la suprafață. Ortaculu, aflat în subteran de la schimbul I, i s-a făcut rău. Bărbatul, ajutor miner, va fi transportat la spitalul din Petroșani. 175 de mineri de la Lonea se află, la ora 20:50, blocați în subtan.

…………………..

UPDATE 20:30 Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, Valeria Filimon, a declarat – luni seara – pentru Gaztea de Dimineaţă că a fost trimis un echipaj SMURD la poarta minei pentru a interveni la nevoie.,

……………………………………………………………………………..

UPDATE20:25 Sindicatul Muntele va duce conserve, pâine şi apă minerilor blocaţi în subteran.

…………………………………………………………………………….

UPDATE 20>20 Numărul minerilor aflaţi în greva foamei a crescut la 17. Directorul general al CEH, Viorel Stancu, şi consilierul Constantin Jujan  au plecat la mina Lonea.

…………………………………………………

UPDATE 18.26- Președintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, îndeamnă familiile minerilor blocați în subteranul minei Lonea să le asigure  hrană.

”Fac apel către soțiile celor blocați în subteran să le asigure acestora pachete cu hrană. Dacă astăzi masa caldă era încă acordată, rezolvarea problemei era cu totul alta. Salariații ar fi intrat în mină după o masă caldă și un aport caloric sigur”, a declarat Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele.

………………………………………………………………………….

UPDATE 18.20 – Schimbul III de la mina Lonea a intrat normal în subteran. Minerii se vor solidariza cu colegii lor din schimburile I și II și nu vor începe programul de lucru.

…………………………………………………………………………………..

UPDATE 16:24- Cinci dintre minerii din subteranul minei Lonea au declarat greva foamei în subteran. Mulți dintre protestatari au peste 10 ore de când se află în subteran și acuză deja dureri de cap și oboseala, susținând însă că nu vor renunța la protest.

Unul dintre ortaci susține că autoritățile ar trebui să pregătească salvările întrucât oamenii nu vor ieși din subteran decât pe targă.

UPDATE 15:00- 

Liderul de sindicat de la mina Lonea, susține că minerii s-au săturat de protocoale mincinoase

”Ne-am săturat de protocoale mincinoase , gen protocolul domnului Gerea (fostul ministru al Energiei-n.r.). Vrem concret să ni se spună. Mai au nevoie de cărbunele din Valea Jiului, să ne dea un șut în fund, să ne trimită acasă și apoi om vedea ce se va întâmpla”, a spus Păduraru.

Cel mai mult minerii sunt nemulțumiți de faptul că societatea a ajuns în insolvență, că nu se găsesc soluții de redresare și că nimeni nu le spune dacă mai au sau nu nevoie de serviciile lor.

UPDATE 13,50

Minerii din schimbul al doilea au intrat în subteran şi se vor bloca şi ei alături de colegii lor din schimbul I. Împreună cu minerii au intrat în subteran şi inginerul şef producţie, Radu Răscolean şi preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica.

UPDATE 12,45

Minerii de la Lonea arată cu degetul spre politicieni.

” PSD ne- a adus aici. Guvernul le-a făcut o societate nouă şi ei ne-au adus în faliment. Uite ce datorii au făcut”, a declarat unul dintre minerii de la Lonea, hotărât să se blocheze în subteran.

UPDATE 12:00

Minerii din schimbul al doilea nu au intrat încă în subteran.

………………

UPDATE 10.23- Președintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, va coborî în subteranul minei Lonea pentru a discuta cu ortacii care s-au blocat în subteran.

UPDATE 10:00- Vasile Păduraru, președintele Departamentului Lonea al Sindicatului Muntele, a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul de Urgență Petroșani.

UPDATE8:30

118 mineri de la Lonea sunt blocați în subteran.

Inginerul șef producție, Radu Răscolean, a declarat pentru Gazeta de dimineață că 118 mineri din schimbul I de la mina Lonea au refuzat să intre la locul de muncă. Potrivit lui Răscolean, minerii se află pe o galerie principală, într-o zonă fără pericol. Tot Răscolean a mai spus că inspecția locurilor de muncă în vederea asigurării securității subterane este asigurată.

La Mina Lonea se exploata în medie, zilnic, undeva la 750 de tone de cărbune.

……………..

UPDATE, 8:05

Minerii de la Lonea cer să vină ministrul Energiei, Victor Grigorescu, în Valea Jiului

………………..

UPDATE, 7:50

Întreaga activitate de la Mina Lonea este întreruptă. Personalul de la suprafață a încetat activitatea și a ieșit în curtea unității miniere.

………………….

Minerii din schimbul I de la Mina Lonea au întârziat intrarea în subteran din cauza nemulțumirilor legate de Complexul Energetic Hunedoara. După mai multe discuții desfășurate în sala de pontaj, ortacii au intrat în mină anunțând că se vor bloca la locurile de muncă.

Președintele sindicatului de la Lonea, Vasile Păduraru, a declarat, luni dimineața, pentru Gazeta de dimineată, că va coborî și el în subteran pentru a rămâne alături de ortaci.

Stire în curs de actualizare

Comenteaza

Comenteaza