Petrila va avea cele mai multe drumuri asfaltate

269
de Corneliu BRAN
Nu că nu s-ar fi lucrat şi în ultimii trei-patru ani, dar la Petrila se lucrează în această vară parcă mai intens ca în alţi ani la mai multe drumuri din localitate.
După cum spunea un consilier local petrilean, la finalul acestui an drumurile importante din Petrila şi satele aparţinătoare vor fi asfaltate în proporţie de 90%.
Spuneam la începutul verii că executivul Primăriei Petrila are în vedere în această vară alte câteva lucrări foarte importante pentru petrileni, una dintre acestea vizând şi localitatea Cimpa, sat aparţinător localităţii.
De la primarul Ilie Păducel am aflat în prima zi a acestei săptămâni că la Cimpa lucrările au început şi, aşa cum este prevăzut, în toamnă cimpenii vor avea şi ei asfalt nou turnat, integral, satul scăpând astfel de noroaie şi bălţi cât cuprinde.
„Ca noutate pot să vă spun că ne-am apucat, aşa cum am promis, de lucrările de asfaltare din Cimpa, lucrări efectuate pe bani de la bugetul local. N-am făcut mai repede aceste lucrări deoarece prima dată am lăsat să se termine lucrările de canalizare, aşa cum era normal să facem. Lucrările de la Cimpa ne costă undeva la 20 de miliarde lei vechi, iar în acest an ele trebuie finalizate. Lucrăm pe strada Birăoni, în Colonie Cimpa, urmând apoi Valea Cimpei, Budeşti, străzi care, de asemenea, trebuie finalizate în toamna acestui an”, ne-a declarat primarul Petrilei.
Lucrările de asfaltare nu se termină aici, deoarece mai trebuie menţionat faptul că momentan se lucrează încă şi la străzi ce fac parte din proiectul integrat, proba­bil cel mai de amploare proiect în materie de străzi din Valea Jiului, dacă ţinem cont de valoarea lucrărilor, de complexitatea lucrărilor (asfalt, rigole, acostamente), de numărul mare de străzi şi de lungimea totală a lor.
„Lucrăm pe strada Progresului, lucrăm la rigole şi acostamente pe alte câteva străzi. Totul merge conform planului iniţial. Chiar astăzi, luni, am avut o analiză privind stadiul fizic şi valoric al lucrărilor de la acest proiect integrat şi am atras încă o dată atenţia că la 30 octombrie, anul acesta, lucrările trebuie finalizate pentru că atunci e termenul de închidere al proiectului. Constructorul ne-a asigurat că aşa va fi şi că până la această dată toate lucrările vor fi terminate. Din ceea ce am văzut pe teren, atât eu, cât şi echipa noastră din primărie care se ocupă de monitorizarea acestor lucrări, nu există probleme sau întârzieri. Pe de altă parte, şi la aceste lucrări pretindem în continuare cantitate şi calitate”, mai susţine Ilie Păducel.
Reamintim că, licitat, proiectul a avut o valoare a lucrărilor de peste 500 de miliarde lei vechi, finanţarea fiind făcută de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale.
Edilul Petrilei susţine că „până acum au venit banii şi nu au fost probleme din acest punct de vedere. Sper că nici în lunile viitoare, până la finalizarea proiectului, să nu fie astfel de probleme. În fiecare lună facem situaţie de lucrări şi trimitem documentaţia la minister, după care ministerul ne decontează banii”.

Comenteaza

Comenteaza