Valea Jiului a votat, duminică, pentru alegerea viitorului preşedinte al României

309
de Corneliu BRAN
Dorinţa celor abordaţi de ZVJ după vot: un preşedinte de care să fim mândri, care să ajute tineretul să nu mai plece să lucreze peste hotare!
Familia Iacob-Ridzi a votat duminică, imediat după ora 13:00
Din raidul făcut pe la mai multe secţii de votare din Petroşani, unde – până la ora 13:00 – n-am întâlnit nereguli sau incidente, am ales să scriem de secţia de votare 144, cea de la Clubul Sportiv Şcolar, aflată exact în buricul târgului. Asta şi pentru că acolo, undeva puţin după ora 13:00, i-am întâlnit venind la vot pe primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, alături de soţia dumnealui, deputatul Monica Iacob-Ridzi. După ce au votat, cei doi oficiali au dat scurte declaraţii presei locale.
„Am venit astăzi la vot cu gândul de a trăi pe viitor 
într-un Petroşani modern, într-o Vale a Jiului modernă, într-o Românie modernă. Îmi doresc foarte mult să trăim într-o ţară normală, în care oamenilor să nu le mai fie teamă că îşi pot pierde locul de muncă, sau că nu-şi vor găsi un loc de muncă. Doresc să trăim într-o Vale a Jiului în care oamenii să revină acasă, iar tinerii să nu mai fie obligaţi să plece să muncească peste hotare şi să aibă un viitor asigurat. Îmi doresc să trăiesc pe viitor într-o ţară şi într-o Vale a Jiului în care să-mi pot creşte copiii în siguranţă, într-un oraş cu care să mă pot mândri”, a declarat, după ieşirea de la urne, deputatul Monica Iacob-Ridzi.
Întrebat cum trebuie să fie viitorul preşedinte, pe care l-a votat duminică, primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, a declarat: „Cred că este foarte important ca viitorul preşedinte să fie acel preşedinte care să garanteze românilor că România este un stat care merită să fie respectat în Europa şi în întreaga lume. Să fie un preşedinte de care nouă, românilor, să ne fie drag să vorbim şi din ceea ce el face să ne dea nouă speranţa şi garanţia că în România copiii noştri o vor duce mult mai bine şi vor fi în siguranţă”.
Din ce am mai aflat de la primarul municipiului rezultă exact ce spuneam şi noi, anume că în prima parte a zilei de duminică la Petroşani n-au existat probleme sau incidente la secţiile de votare.
Oamenii vor, în general, un preşedinte care să le ajute mai mult copiii!
În ceea ce priveşte abordarea cetăţenilor, mulţi dintre cei chestionaţi de noi au spus că doresc un preşedinte de care să fie mândri, care să sprijine mai ales tineretul, prin încercarea de a sprijini mai mult crearea de noi locuri de muncă plătite decent, astfel încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să plece să lucreze în alte ţări. De asemenea, unii intervievaţi ne-au mărturisit că doresc un preşedinte matur, chibzuit în ceea ce face, familist convins şi inteligent, dispus să muncească pentru România şi cetăţenii ei, şi nu pentru a-i sprijini pe cei din clasa politică, pe oamenii care fac fărădelegi. Rămâne de văzut cum va arăta noul preşedinte al ţării, asta urmând să aflăm în noaptea de 16 noiembrie, după turul doi al alegerilor prezidenţiale.
Nici la Petrila n-au existat probleme la urne
Dacă la Petroşani totul decurgea bine, procentul votanţilor până la orele 10:00 fiind cu circa 2% mai mare decât acum 5 ani, ne-am interesat cum stă situaţia şi la Petrila. De la comandantul Poliţiei oraşului Petrila, comisarul şef Ovidiu Zaharie, am aflat că până la orele 15:00 nu au fost incidente de niciun fel, totul decurgând normal. În glumă, am întrebat dacă nu şi-a mai dat cineva foc, ştiind că au existat vreo câteva alegeri, nu demult, la Petrila, unde un cetăţean agitat, cu probleme psihice, mereu era pregătit cu sticluţa de benzină şi bricheta să-şi dea foc…
„Nu mai este nicio problemă în acest sens, pentru că demult am luat măsuri ca acest fel de incidente să nu se mai întâmple cu acel cetăţean”, ne-a spus comandantul.
Primarul Ilie Păducel ne-a prezentat, după această discuţie, şi care este procentul de prezenţă la vot în Petrila până la orele 13:00: „Procentul este bun, mai bun ca acum 5 ani: 20,5%, până la ora ultimei raportări. Adică exact 4.520 de cetăţeni cu drept de vot. Nu sunt incidente, totul decurge normal, iar la Petrila oamenii merg la vot cu sentimentul că trebuie să-şi facă datoria de cetăţean al României, ştiind că votul lor este foarte important”.

Comenteaza

Comenteaza