Valea Jiului. Zeci de ciclomoși au pedalat și au împărțit cadouri copiilor

219

Sania lui Moș Crăciun trasă de reni este doar o poveste în Valea Jiului. Acesta a fost inventiv în acest an și și-a trimis ajutoarele pe bicicletă. Zeci de amatori de ciclism s-au costumat în Moș Crăciun și au străbătut oraşele, împărțind dulciuri copiilor. Asociația San Montan a organizat și în acest an „ciclomoșii”, o modalitate originală de a dărui cadouri copiilor.

 „Noi am organizat și anul trecut această acțiune, însă anul acesta ni s-au alăturat mai multe persoane și am fost în jur de 50 de cicliști. Traseul ciclomoșilor a început din municipiul Petroșani, din zona supermarketului Billa, până la capăt de linie Lonea. În timpul cursei am făcut două opriri, una în Parcul Copiilor din Petrila, unde am cântat colinde și am împărțit dulciuri copiilor și cealaltă, la Centrul Salvați Copiii, unde am oferit pachete micuților de acolo”, a declarat, pentru GDD, Erika Santa, președintele Asociației San Montan.

10888527_791270914254847_4848295797414773468_n

Cu un an în urmă, ciclomoșii au vizitat un centrul de copii de la Vulcan și le-au oferit cadouri. În acest an au schimbat itinerariul și au  vizitat orașele Petroșani și Petrila. Acțiunea a fost organizată de către cei de la San Montan, însă orice amator de ciclism din Valea Jiului sau din alte orașe din țară a dorit să participe a fost binevenit. Ciclomoșii au pus mână de la mână și au reușit să cumpere dulciuri pentru copiii nevoiași, dar și pentru cei care au ieșit în acea zi pe stradă.

Cei care s-au întâlnit cu ciclomoșii pe stradă, a doua zi de Crăciun, au rămas impresionați de această inițiativă și i-au claxonat și aplaudat pentru modalitatea inedită de a împărți dulciuri și cadouri.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza