Petrila. Veteranii de război și persoanele cu handicap, scutite de la plata taxei pe gunoi

317

Viceprimarul orașului Petrila, Dorin Curtean, susține că în cea mai estică localitate a Văii Jiului, în acest an nu va crește taxa pe gunoi, administrația locală operând doar modificări de scutire de la plata acestei taxe a unor categorii de persoane, care până acum trebuiau să plătească pentru deșeurile produse.

Astfel, potrivit lui Curtean, în acest an vor fi scutite de la plata taxei de salubrizare veteranii de război și văduvele acestora, persoanele cu handicap grav sau accentuat și cele încadrate în gradul I de invaliditate, precum și copiii de până la doi ani.

Taxa de salubrizare, după cum este denumită din acest an taxa pe gunoi, are o valoare de 7 lei/persoană/lună în cazul persoanelor fizice, de 80 de lei/metrul cub de deșeu produs în cadrul persoanelor juridice. Tot 80 de lei pe metrul cub de deșeu rezidual trebuie să plătească persoanele fizice sau juridice care produc astfel de deșeuri.

Conform normelor aprobate la Petrila, petrilenii au obligația de a depune declarația de impunere în vederea stabilirii taxei de salubrizare până la 31 martie. În cazul în care declarația nu va fi impusă, administrația locală va stabili din oficiu, în baza datelor și informațiilor deținute, suma de plată.

Depășirea termenului de 31 martie sau depunere de declarații neconforme va fi sancționată cu amendă cuprinsă între 70 și 696 lei.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza