Victor Ponta: “Dacă sindicatele vor salarii mărite la Hunedoara, le mărim şi închidem compania!”

255

Premierul a cerut şefilor de sindicat de la companiile energetice Hunedora şi Oltenia să înţeleagă că nu pot fi acceptate majorări salariale, deoarece o astfel de măsură ar conduce la închiderea celor două companii pentru restructurarea cărora există solicitări din partea FMI şi CE.

“Am văzut zilele trecute manifestaţii să mărim salariile. Noi ne chinuim acum – şi sper să reuşim, şi vom reuşi – să salvăm companiile şi locurile de muncă. Dacă şefii de sindicat cred că e nevoie să ceară măriri de salarii, le mărim şi le închidem! Eu nu cred că asta îşi doreşte cineva şi fac un apel la raţiune şi la bun-simţ din partea tuturor, pentru că este vorba de zeci de mii locuri de muncă, de familii şi de o industrie strategică pentru România”, a spus Ponta.

Guvernul nu a ajuns la un acord cu FMI şi CE în actuala misiune de evaluare, cele două instituţii cerând creşterea abruptă a preţului la gaze pentru populaţie şi CET-uri din aprilie şi restructurarea masivă a companiilor energetice Hunedoara şi Oltenia.

http://hunedoaralibera.ro/

Comenteaza

Comenteaza