În vizită la spital / Ioan Danciu va fi externat mâine

442
de Loredana JUGLEA
Fostul arbitru Ioan Danciu se află, internat, de o săptămână la Spitalul de Urgenţă Petroşani, iar vineri va fi externat. Starea lui de sănătate s-a îmbunătăţit, iar când buzunarul îi va permite va fi nevoit să suporte nu mai puţin de trei by-pass-uri, având o boală coronariană.
Mai sănătos
Starea de sănătate a lui Ioan Danciu s-a îmbunătăţit vizibil. După o săptămână de internare la Secţia de Cardiologie a Spitalului de Urgenţă Petroşani, Ioan Danciu se simte bine, primeşte vizite şi îi este dor de prieteni. Probleme cu inima a descoperit că are în urmă cu doi ani.
„Am aflat despre boala mea în anul 2013, când am fost la Stuttgart. Mă sufocam frecvent şi un medic de acolo mi-a spus că o să trebuiască să mă operez. Evident că nu am băgat de seamă şi am tot amânat până când inevitabilul s-a produs. Un alt medic de la Târgu Mureş mi-a spus cu ani în urmă că inima mi s-a îmbolnăvit de la stres, fumat şi de la laptele de vacă”, povesteşte Ioan Danciu.  Care are nevoie de trei by-pass-uri, o intervenţie care îl costă 5.000 de euro.
„Nu trebuie să mă operez mâine. O să mă operez când am banii. Important este că mă simt bine acum”, povesteşte Ioan Danciu.
„Stresul de la Vaslui m-a îmbolnăvit”
Ioan Danciu mai spune că perioada stresantă petrecută la clubul FC Vaslui i-a agravat starea sănătăţii lui. „Acolo am avut mult stres şi mi-am îmbolnăvit rău inima. Nu vedeţi că toţi oamenii care au intrat în fotbal după revoluţie ba se îmbolnăvesc grav, ba mor, ba sunt la puşcărie. Când îi spuneam lui Adrian Porumboiu să aibă de grijă că se întâmplă lucruri necurate la Vaslui, nu mă lua în seamă. Uite că acest club a falimentat şi ne-am stresat cu toţii degeaba”, spune Danciu.
Dor de nepoţică
Vizitat zilnic de prieteni, printre care şi primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, Ioan Danciu stă mai mereu în mână cu poza nepoatei sale, Selena.
„Îmi este dor de ea, pentru că majoritatea timpului îl petrece cu mine. Este foarte isteaţă. Mereu îmi spune bunicul nu ştie să îmbrace fetiţele, doar să dezbrace femeile.
E foarte deşteaptă”, povesteşte Danciu.
La Spitalul de Urgenţă Petroşani Ioan Danciu se bucură de îngrijirea doamnelor doctor Radu şi Lupaşcu.
„Am toate condiţiile aici. E căldură, am colegi de salon cu care vorbesc. Acum sunt puţin supărat pentru că am cunoscut, aici, în spital un om de 95 de ani, care a doua zi a murit. Am fost marcat, mă împrietenisem cu el”, mai spune Danciu.

Comenteaza

Comenteaza