Vreti sa traiti bine?

290

Stiati ca astazi, in lumea intreaga, sint peste 1 milion de pensionari romani, cu o pensie medie de 650 de euro?

Daca s-ar repatria toti acesti pensionari astazi si ar cheltui in tara doar 300 de euro/luna, Romania ar beneficia de investitii directe de 300.000.000 milioane euro/luna, adica 3,6 MILIARDE EURO /AN, adica 18 MILIARDE in urmatorii 5 ani !

Stiati ca in urmatorii 10-15 ani, vom mai avea inca un val de 2 milioane de pensionari, deci o noua infuzie de capital, in caz de repatriere, de aproximativ 40 MILIARDE EURO ?

Asadar, daca vorbim, ipotetic, de o repatriere a 3 milioane de romani in urmatorii 15-20 de ani, discutam de o infuzie de aproape 60 de miliarde de euro direct in consumul din Romania, prin cheltuieli legate de cosul zilnic!

Dar daca punem in calcul si investitiile imobiliare ale romanilor care se intorc acasa, adica un minim de 500.000 de locuinte cu dotarile aferente in mobilier, electrocasnice, etc, la un pret mediu de 50.000 de euro, mai vorbim de inca 25 MILIARDE EURO, deasemenea bani “nevamuiti” de catre politicieni!

Cu o infuzie de 85 de miliarde de euro in urmatorii 20 de ani, Romania va creea milioane de locuri de munca bine platite si va putea deveni tentanta pentru toti romanii de pretutindeni, si aici ma refer la cei care nu sint pensionari. Ca sa nu mai vorbim de cei din tara care chiar vor trai mai bine cu un asemenea “INVESTITOR STRATEGIC”!

In plus, toti repatriatii romanii vor aduce un plus de experienta capitalista, know-how, civilizatie, cultura a muncii, educatie, etc.

Pensionarii romani care doresc sa se repatrieze nu sint foarte pretentiosi si nu cer multe. Ei vor, in urma mailurilor pe care le-am primit, citeva lucruri simple:

1. Sa fie bine primiti, sa nu fie umiliti sau supusi unei birocratii enervante.
2. Sa beneficieze de asistenta medicala ca in tarile de unde se intorc.
3. Sa se simta in siguranta si sa beneficieze de infrastructura necesara virstei a treia.
4. Daca se poate, sa simta o imbunatatire a calitatii vietii si, de ce nu, sa isi prelungeasca viata traind mai bine decit departe de casa.

Poate acum intelegeti mai bine de ce am lansat PROIECTUL PILOT la Brasov, pentru repatrierea primelor 100.000 de familii de pensionari, in regiunea pilot pe care eu personal o garantez: Regiunea Sinaia-Brasov-Sibiu! Deocamdata cred ca este singura Regiune care se poate califica pentru a oferi o viata mai buna pensionarilor romani din strainatate pentru tot restul vietii, mai buna chiar decit ce traiesc astazi departe de tara lor.

Oare ce o fi atit de complicat sa ii primim acasa pe “Fiii Investitori”?!?! Asa cum se cuvine, nu doar cu piine si sare! Oare ce e greu de priceput ca toti romanii vor trai bine atunci cind singe din singele nostru se va intoarce acasa?!?!

Exista solutii oameni buni! Le voi prezenta in curind, nu e nimic complicat. Va rog un singur lucru, fiindca nu toti pensionarii intra pe internet: faceti cumva ca acest PROIECT sa ajunga la cit mai multi, dati-l din mina in mina, din vorba in vorba! Daca vrem sa traim bine, depinde doar de noi! Haideti sa ne luam tara inapoi prin modele, prin exemple, prin actiune civica si implicare, prin solutii viabile! Ca degeaba am asteptat, timp de 25 de ani, politicienii providentiali care sa ne dea… Ce sa ne dea?! Ei ne-au luat aproape tot si noi, ca fraierii, le-am pus pe tava cei mai frumosi ani din viata…

Dragi romani intregi la minte si la suflet, e timpul sa ne privim in ochi si apoi sa incercam sa asezam Romania la picioarele copiiilor si nepotilor nostri. Va cer sa sacrificati doar un singur minut pe zi pentru PROIECTUL NATIONAL: REINTREGIREA NEAMULUI ROMANESC !

VIN ROMANII ! DA, ROMANII SE INTORC ACASA !

Sa fiti iubiti!
Radu Moraru, NASUL TV
Televiziunea Libera
repatriere@nasul.tv

 

Foto credit: Sorin Onisor

Comenteaza

Comenteaza