Petrilean băut și fără permis la volanul unei mașini cu numere expirate, urmărit de polițiști mai mulți kilometri

188

Un tânăr de 32 de ani din orașul hunedorean Petrila a fost urmărit mai mulți kilometri de polițiști, după ce a refuzat să oprească la semnalul acestora. Oamenii legii au reușit să îl oprească pe șofer pe raza municipiului Petroșani, iar după mai multe investigații au aflat și motivul pentru care petrileanul a ignorat semnalele polițiștilor. Bărbatul era băut, nu avea șofer iar numere de la mașină erau expirate.

Totul a început duminică la ora 24:30, pe strada Republicii din Petrila când agenții de la circulație au făcut semn unui șofer să tragă pe dreapta.

”Dat fiind faptul că bărbatul nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor, aceştia au pornit în urmărirea autoturismului, reuşind să-l oprească, în siguranţă, în municipiul Petroşani, în apropiere de intersecţia străzii Dealului cu DN66”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara.

Polițiștii i-au cerut șoferului actele, însă surpriză, aventura a continuat.

”Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că nu le poate prezenta, dar în urma verificărilor în bazele de date, aceştia au constat că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, în urma verificărilor efectuate cu privire la autoturismul condus de bărbat, poliţiştii au stabilit că autorizaţia de înmatriculare provizorie a autoturismului era expirată din data de 10.05.2014. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a indicat o concentraţie de 1.00mg. /l. alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spitalul din municipiul Petroşani, unde a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei exacte”, mai spun polițiștii hunedoreni.

Petrileanul are acum dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge, conducere unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Cazurile în care în Valea Jiului sunt idetificați pe străzi șoferi ce nu posedă documentele cerute de lege s-au înmulțit în ultima perioadă. Dovadă stau cele trei cazuri mediatizate de polițiști numai pe parcursul unei săptămâni.

Miercuri, un vulcănean de 49 de ani, a fost depistat în trafic deși nu deținea permis de conducere. Mai mult, și în acest caz șoferul de ocazie avea o alcoolemie de peste 1 la mie miligrame alcool pur în aerul expirat.

Marți, la Petrila, polițiștii au identificat un alt șofer fără permis. Este vorba de un tânăr de 24 de ani, care a fost oprit în timp ce conducea pe strada 8 Martie.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza