Petrileanca DANA POPA / DEMISIE. „Nu pot să-mi asum un act medical făcut fără medicamente şi fără echipament medical. Răspund cu capul pentru deciziile luate în faţa pacienţilor”

3410
Virtual image of human heart with cardiogram

Demisie în sistemul medical. Nu mai poate asigura gărzile în serviciul de permanenţă de la Spitalul de Boli Cronice de la Petrila. Şi-a dat demisia, iar decizia poate afecta întreg circuitul care este conturat la această unitate medicală. 

Nici cal, nici măgar…

Deşi nu are nicio legătură cu sistemul medical, afirmaţia de mai sus ar putea descrie într-o oarecare măsură circuitul gărzilor care asigură permanenţa la Spitalul de Boli Cronice din oraşul Petrila. Activitatea desfăşurată acolo nu poate fi argumentată, justificată, motivată de prea mulţi specialişti. Şi asta fiindcă se face în condiţii şi în parametri nedefiniţi clar.

Medicul de familie Dana Popa şi-a înaintat demisia.

„Nu pot să-mi asum un act medical făcut fără medicamente şi fără echipament medical. Răspund cu capul pentru deciziile luate în faţa pacienţilor. Nu am multe nemulţumiri”, spune medicul zâmbind. 

Medicul Dana Popa este unul dintre cei cinci medici care asigurau gărzile la această unitate medicală,

„Dacă nu revendic în primul rând probleme salariale nu ar trebui să fiu băgată în seamă. Deşi să ştiţi că nici acestea nu sunt deloc de neglijat, fiindcă la sfârşit de lună adunând sunt pe minus. Dacă aş putea trece, oarecum, peste faptul că îmi cumpăram medicamente din banii de gărzi că nu poţi sta cu mâna în buzunar când vine pacientul, peste faptul că trebuie să mă comport ca o „moaşă comunală” nu pot. Nu avem nici măcar o minimă dotare. Electrocardiograma este esenţială. Nu am puteri supranaturale să văd prin pacient. Trebuie să pun diagnostic, nu pot chema ambulanţa pentru orice tocmai pentru că sunt medic. Cum investighez legată la mâini?”, a declarat, pentru Gazeta de dimineaţă medicul de familie Dana Popa.

Medicul spune că zilnic numărul celor care erau consultaţi în timpul unui serviciu de gardă depăşea 50 de persoane.

Mai poate fi asigurat serviciul de gardă de la spitalul din Petrila?

Material în curs de actualizare

Ramona ROŞULESCU

 

Comenteaza

Comenteaza