Petrileanca DENISA ANGHEL, eleva cu cea mai bună medie din țară la admiterea pentru Colegiul Militar Alba Iulia

2403

Denisa Anghel, 14 ani – Petrila: „Valea Jiului este o zonă cu peisaje de vis, unde te poți regăsi. Cu multă bunăvoință și muncă, după părerea mea, poate deveni cea mai frumoasă amintire a multora. Dacă lucrul ăsta se vrea, trebuie muncit din greu. Dar, nu e imposibil”

Are doar 14 ani și a reușit să fie cea mai bună la admiterea pentru Colegiul Militar Alba Iulia. Denisa Anghel a muncit patru ani pentru această clipă de bucurie. Nu i-a venit să creadă că este prima pe țară la admitere, tocmai ea, un elev silitor de la Școala Gimnazială Numărul 6 din Petrila. S-a pregătit mult pentru această admitere și fiecare sutime în minus la medie o întrista, dar nu s-a oprit din învățat și la Alba Iulia a arătat că este un elev de nota 10. După ce a fost calculată media cu notele din școala generală, Denisa a obținut media 9,89, fiind cea mai bună din țară.

Vocea Străzii: Care sunt motivele pentru care ai ales acest liceu?

Denisa Anghel: Eram în clasa a V-a și știam că a intrat aici un băiat de la mine din școală și am început să caut informații despre acest liceu și a început să-mi placă, mai ales uniformele, și că poți avea un viitor asigurat mai departe și că nu îți trebuie neapărat Academia ca să poți să ai un loc de muncă.

Vocea Străzii: Te așteptai să fii prima dintre sutele de elevi care au dat admitere?

Denisa Anghel: Știu că au fost în jur de 100 de fete ce s-au înscris pentru admitere și peste 200 de băieți, însă nu mă așteptam să fiu eu prima din țară.

Părinții ei o încurajează și cred că ceea ce a ales fata lor este drumul spre o carieră de succes.

13615203_494413804102817_1874018382044228563_n

Vocea Străzii: Ce vrei să faci în viitor, la ce facultate ai vrea să te înscrii?

Denisa Anghel: Eu aș vrea să devin pilot, să urmez Academia Forțele Aeriene de la Brașov, dar cine știe ce se mai poate schimba pe parcurs.

Vocea Străzii: De unde această idee?

Denisa Anghel: Când eram mai micuță, mă uitam la tot felul de desene animate cu avioane, rachete, elicoptere și a rămas ca un vis pe care vreau să-l împlinesc.

Vocea Străzii: Ești pregătită să începi liceul într-un regim militar?

Denisa Anghel: Partea care nu-mi prea place este că sunt departe de casă, cât despre regimul militar nu știu cât sunt de pregătită, fiindcă o să fiu nevoită să mă adaptez la cerințele de acolo. Voi începe școala în 9 septembrie, fiindcă vom face ceva pregătiri pentru începerea noului an școlar și abia aștept.

Vocea Străzii: Ce te leagă de Petrila?

Denisa Anghel: Familia cel mai mult, prietenii, locul natal, orașul și senzația aceea că simți că ești acasă.

Vocea Străzii: Ce înseamnă Valea Jiului pentru tine? Crezi că se poate schimba ceva aici?

Denisa Anghel: Valea Jiului este o zonă cu peisaje de vis, unde te poți regăsi. Cu multă bunăvoință și muncă, după părerea mea, poate deveni cea mai frumoasă amintire a multora. Dacă lucrul ăsta se vrea, trebuie muncit din greu. Dar, nu e imposibil.

La admiterea pentru Colegiul Militar Alba Iulia, primii trei candidați admiși, la fete sunt din județele Hunedoara ( Denisa Anghel), Sălaj și Bihor, iar la băieți din Galați și din Hunedoara (Raul Lăstun – 9,41 și Gabriel Tisăliță – 9,35).

Interviu realizat de Iulia BĂLUȘĂ

Comenteaza

Comenteaza