Petrileanca NICOLETA CINDEA in Franta / Trei buzoieni, în Franța în cadrul proiectului „Mass media și dialogul intercultural“

893

În perioada 3-10 iulie, trei tinere din cadrul asociației buzoiene „Integrarea europeană în domeniul tineretului, sportului, voluntariatului și cetățeniei active europene” au participat la un curs în cadrul programului Erasmus + intitulat „Media and intercultural dialogue”, curs susținut cu ajutorul asociației Maraguiri, din Franța.

La acest curs au participat mai multe țări, precum Italia, Spania, Bulgaria, Turcia, Azerbaidjan, Cehia și Franța. Acesta a avut loc în clădirea MJC Mosaique din zona Grande Garenne, Angouleme.

Cursul a urmărit ca persoanele participante să discute asupra temei principale, media și modul de prelucrare a informațiilor primite de cititori.

În cadrul activităților non-formale s-au mai discutat și următoarele teme: mesajul de ură transmis în mass-media, stereotipuri și prejudecăți, mass-media și noua media (rețele de socializare etc.), mass-media ca instrument de promovare pentru înțelegerea interculturală.

Persoanele participante la acest curs au vizitat un post de radio, local, unde un ziarist le-a vorbit despre importanța transmiterii informației către public și a răspuns la întrebările adresate de către buzoieni.

De asemenea, a fost organizată și o seară culturală, intitulată „Cafe international” unde au fost invitați și reprezentați ai autorităților locale, dar și ziariști. Invitații s-au putut bucura de mâncăruri tradiționale, învățând totodată dansuri specifice fiecărei țări participante. Scopul acestor întâlniri este de a promova în rândul tinerilor ideea că referințele culturale determină identitatea lor și modurile în care își construiesc realitatea.

Comenteaza

Comenteaza