Petrileanul RARES ROSULESCU / Colegi de antrenament, adversari în competiţii. Trei seturi, trei ore de joc, tiebreak şi răsturnări spectaculoase de scor pe zgura din Craiova

311

Se antrenează zilnic împreună, îşi cunosc jocul, dar în teren devin competitori. Antrenorii din ţară spun că au avantajul că au parteneri de antrenament la aceeaşi categorie de vârstă şi cu aceleaşi ambiţii sportive: performanţa. Tenisul de câmp îi uneşte şi pe teren şi în afara lui.

Sunt trei şi toţi trei joacă, din acest an,  în categoria de 16 ani.  Bogdan Lazăr, Kevin Lovas şi Rareş Roşulescu sunt cei trei sportivi de la Clubul Sportiv Şcolar Petroşani care strâng tare din dinţi şi din rachetă ori de câte ori devin adversari pe teren. Ultima dată în care au fost faţă în faţă este pe zgura de la Craiova de la sfârşitul săptămânii trecute. 

Cupa Municipiului Craiova i-a adus faţă în faţă,  pe aceeaşi zgură, pe cei trei sportivi din Petroşani. Competiţia în deplasare i-a plasat în aceeaşi cameră de hotel, au împărţit totul frăţeşte, dar şi-au disputat aprig game-urile din timpul meciurilor. Au jucat fiecare cu fiecare şi fiecare a dat cât a putut mai mult pe teren. Singura ieşire din decor au reprezentat-o meciurile cu Claudiu Schinteie, sportivul care se antrenează la Tg Jiu şi cu care se întâlnesc des în compeţiţii.

Lazăr: Odată cu începerea meciurilor uiţi de prietenie

Bogdan Lazăr a ratat de această dată podiumul, dar jocul din teren îl clasează clar pe un podium competitiv alături de colegii lui de club. Lazăr spune de fiecare dată că „dirijarea emoţiilor” face diferenţa în joc

„Este foarte dificil (să joci cu colegul tău – n.r.), deoarece odata cu începerea meciului trebuie sa uităm de orice grad de prietenie E obligatoriu să ne concentrăm doar asupra meciului.

Tenisul de câmp este jocul individual care poate înregistra răsturnări de situaţii, uneori dramatice

În această notă s-a derulat şi cel mai disputat meci al competiţiei, cel dintre Kevin Lovas şi Rareş Roşulescu. Trei seturi, câte unul la fiecare, şi unul decisiv. 35 de game-uri disputate, un tiebreak şi un set trei în care scorul a fost răsturnat total de la 4-2 la 4-6. Cam aşa ar arăta într-o radiografie seacă tabloul unui meci care a stabilit locurile întâi şi al doilea de la Craiova.

Dacă primele două seturi au fost disputate şi adjudecate aproape într-o notă de normalitate, setul decisiv a fost de departe cel care le-a dat bătăi de cap sportivilor.

Primul set, 7-6, finalizat în tiebreak, adjudecat de Roşulescu, setul al doilea încheiat la 7-5 de Lovas. Setul al treilea a fost cel în care au pus în mişcare fiecare părticică din fiecare jucător. Scorul a fost răsturnat de la 4-2, la 4-6, game-uri care l-au dus pe Rareş Roşulescu pe prima poziţie a podiumului

Roşulescu: Emoţii am la fiecare meci, dar de data asta au fost amestecate cu un disconfort generat de forma în care mă aflu, nu cea mai bună.

Fără prea mult spor la vorbă, imediat după meci, Rareş Roşulescu a silabisit sec: „da, sunt obosit”. Oboseala era şi mai accentuată la gândul că în numai câteva ore juca următorul meci, cu Claudiu Schînteie.

„Emoţii am la fiecare meci, dar de data asta au fost amestecate cu un disconfort generat de forma în care mă aflu, adică nu cea mai bună. E cu dus şi întors această situaţie. Uneori e bine să joci cu cineva căruia îi ştii jocul, alteori dimpotrivă. Noi suntem prieteni şi nu e chiar atât la îndemână să dăm uitării că suntem prieteni. Plecăm împreună din cameră la meci, suntem adversari şi apoi ne întoarcem împreună la hotel. Pare simplu. Da, o să spuneţi performanţa înseamnă maturitatea emoţiilor, dar să nu exagerăm cu teoriile… De pe margine e mai uşor”, a precizat Rareş Roşulescu.

Lovas: Nu e aşa greu să joc cu băieții, fiindcă ştiu că meciul nu strică prietenia

Kevin Lovas, ocupantul poziției a doua a podiumului de la Craiova, a înregistrat două victorii din trei meciuri,

Kevin spune că reușește să se concentreze cu lejeritate pe teren împotriva colegilor de antrenamente.

”Nu este atât de greu, pentru că știu sigur că nici scorul, nici jocul nu strică relația din afara terenului. Pe teren, în meci, suntem adversari și apoi revenim la starea de dinainte de meci, suntem prieteni. Și cu fair-play și cu încrâncenare pe teren, după lucrurile sunt la fel”, a explicat Lovas.

Dacă Roşulescu avea meci cu Schînteie, Lovas juca cu Lazăr. Tot în doar câteva ore. Câteva ore petrecute tot împreună, la odihnă, în aceeaşi cameră de hotel. Adică din nou în atmosfera lăsată aici înainte de meci, prietenia.

Finalul zilei de duminică, seara târziu, au început ultimele meciuri încheiate cu victorii petroşănene.. Roşulescu îl învinge pe Schînteie şi Lovas pe Lazăr.

Tot la competiția de la Craiova, jucătorul Alexandru Scafariu a ocupat poziția a treia la categoria 12 ani. Alexandru Giurea a câștigat finala jucată la categoria 14 ani, ocupând astfel prima poziție a podiumului.

Toți cei cinci sportivi sunt legitimați la #Clubul Sportiv Școlar Petroșani.

Comenteaza

Comenteaza