Petrilenii au stins lumina din respect pentru Pământ

204
Petrilenii au fost solidari, sâmbătă seara, timp de o oră cu oamenii din 152 de țări și au stins lumina. Pentru a încuraja reducerea consumului de energie, adimistrația locală din Petrila s-a gândit să se alăture tutuor celor care pe 29 martie sărbătoresc ora Pământului și au oprit iluminatul public pentru o oră.
Luminile s-au stins între orele 20:30 și 21:30, iar Planeta a avut o oră de respiro. Cetățenii din Petrila au reacționat pozitiv la această inițiativă și unii dintre ei s-au alăturat curentului.
„Timp de o oră am întrerupt iluminatul public și ne-am adresat și cetățenilor să fie alături de noi și să stingă lumina. Este un lucru benefic pentru mediul înconjurător și este o acțiune care nu aduce deservicii și nu creează daune sau pagube. Am făcut acest lucru pentru a arăta respect față de Planeta pe care trăim”, a declarat Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila.
La stingerea luminii, orașul Petrila s-a cufundat într-o beznă totală, iar locuitorii, cei care știau de această acțiune s-au alăturat. au fost și petrileni caree au sunat la.reprezentanții Primăriei să întrebe ce s-a întâmplat.
Peste două miliarde de oameni din toată lumea au stins sâmbătă lumina, iar la această acțiune s-au solidarizat și hunedorenii. Astfel, ora Pământului a fost aniversată și în alte orașe din județul Hunedoara, unde tinerii și nu numai, au organizat acțiuni în care au aprins lumânări sau lampioane.
Iulia BĂLUȘĂ

Comenteaza

Comenteaza