Petrilenii și canalizarea cu probleme Mai multe familii au rămas în afara proiectului de extindere a canalizării

226

Proiectul implementat de ApaServ pentru extinderea și reabilitarea canalizării s-a dovedit a fi incomplet. Străzi și case întregi nu au fost cuprinse în proiect, iar reprezentanții ApaServ au recunoscut că proiectul tehnic a fost cu probleme. Nemulțumiți că în secolul XXI încă nu au acces la utilitățile de interes public și că proiectele derulate îi ocolesc, mai mulți petrileni au trimis o adresă operatorului de apă din Valea Jiului, mai ales că în această localitate extinderea rețelei de apă și canalizare a fost finalizată anul trecut.

Petrilenii care locuiesc pe străzile Crinului, Ana Colda, Ciocârliei, 1 Mai, Sarmizegetusa, Șureanu, Progresului, Grivița, Tineretului și străzile de legătură între ele au trimis o cerere la ApaServ în care au prezentat nemulțumirile lor legate de rețeaua de apă și canalizare din zona în care locuiesc. Prin aceeași adresă le-au comunicat celor de la ApaServ că își doresc ca și străzile Crinului și Șureanu să fie incluse în proiectul de introducere a canalizării.

Deși au trimis cererea din luna martie, localnicii nu au primit niciun răspuns. Pe strada Crinului locuiesc 10 familii care au nevoie de serviciile de canalizare, mai ales că împrejurul lor toate celelalte locuințe beneficiază de acest serviciu.

„Am trimis cerere în care am solicitat să fie introdusă canalizarea și pe celelalte două străzi care nu au fost incluse. Nu știm care au fost motivele pentru care ceilalți nu beneficiază de canalizare. În această cerere am specificat că ne dorim cu toții acest lucru și chiar am trimis o anexă cu 57 de semnături ale cetățenilor din această zonă”, a declarat un bărbat de pe strada Sarmizegetusa.

Joi, după ce GDD s-a interest de cererea petrilenilor, o echipă din cadrul ApaServ s-a deplasat la fața locului oferindu-le locuitorilor un răspuns favorabil.

„Locuitorii de pe strada Crinului și Șureanu au primit un răspuns favorabil. Ne-am deplasat la fața locului să vorbim cu oamenii de aici, pentru că noi am căutat soluții pentru rezolvarea cât mai urgentă a problemelor de canalizare. Astăzi (joi- n.r.) am și găsit o modalitate tehnică și urmează să întocmim raportul tehnic pentru locuințele de pe străzile menționate. Cel târziu miercurea viitoare îi vom da directorului general soluția tehnică, iar el va decide când vor începe lucrările”, a declarat Florin Donisă, director tehnic ApaServ Valea Jiului.

O altă problemă semnalată de petrileni a fost și faptul că magistralele și conductele de apă potabilă sunt foarte vechi, din secolul al XIX-lea, fapt ce face ca apa potabilă să aibă o calitate îndoielnică din cauza ruginei accumulate de-a lungul vremii. Ei cer ca aceste conducte să fie înlocuite.

„Noi luăm în permanență apă. Dacă spunem că ar putea avea o calitate îndoielnică trebuie să ne bazăm pe ceva, noi ne bazăm pe analizele de laborator și probele pe care le avem acolo. Apa nu este de o calitate îndoielnică. Țevile sunt vechi da, dar sunt situații când conductele vechi sunt mai bune decât cele noi”, a mai precizat Florin Donisă.

Reprezentanții ApaServ au afirmat că aceste conducte sunt prevăzute în programul de reabilitare care va începe în următoarele luni.

Iulia BĂLUȘĂ

 

 

Comenteaza

Comenteaza