Planeta Petrila – invitat permanent la Bruxelles. Petrila și proiectul ei care impresionează Comisia Europeană

82

Soluțiile alternative sunt cele care vor da zonei Văii Jiului o altă direcție economico-socială. Proiectul Planeta Petrila a câștigat încrederea europenilor și este văzut cu ochi buni în Comisia Europeană. Mai mult, acest proiect reprezintă o provocare pentru zonele miniere aflate în tranziție, așa cum este și Valea Jiului.

„Planeta Petrila  este un fel de invitat permanent al platformei, este chiar un exemplu de proiect pentru o zonă minieră de acest fel cum este la Petrila. Proiectul a fost, repet, foarte bine primit, înca de la începutul anului când l-am dus la Bruxelles și pe marginea acestuia se intregistrează ceva evoluții.  A fost în particular o întâlnire a Directorului General Adjunct, Borhard, cu reprezentanții Planetei Petrila, cu reprezentantul societații naționale de închideri de mină, întâlnire la care a participat și primarul orașului Petrila. Și acolo s-au subliniat niște lucruri foarte importante. Comisia Europeană apreciază foarte mult proiectul cu Planeta Petrila în forma în care el a fost elaborat, el respectă toate regulile, rigorile unui astfel de proiect și are tot sprijinul comisiei europene pentru a putea fi pus în practică, a declarant Mihael MELCZER, consilier personal al ministrului energiei”

Tot la Comisia Europeană au avut loc discuții și despre cel  de-al doilea proiect legat de reconversia forței de muncă din Valea Jiului. Ambele proiecte reprezintă promisiuni ale ministrului energiei pentru crearea de noi locuri de muncă.

Ramona Rosulescu

Comenteaza

Comenteaza