Plăți preferențiale la Compelxul Energetic Hunedoara CEH-ul ţine în şah minele pe închidere, dar plăteşte priroritar firmele de partid

274

 

Complexul Energetic Hunedoara nu-și plătește furnizorii. O arată datele din raportul administratorilor pe anul 2013. Printre societățile care aveau, la finele anului trecut, de recuperat bani de la structura energetică hunedoreană nu se numărau însă și firmele apropiate PSD. Marin Coltescu, preşedintele PSD Vulcan, cel care are o reţeta întreagă de servicii prestate la şi pentru CEH, nu este amânat la plată.

Firmele care au contracte cu Complexul Energetic Hunedoara au de recuperat sume importante de bani. CEH-ul face plăți, însă după cum arată situația datoriilor, le face preferențial. Altfel nu se explică de ce printre firmele ce au de recuperat restanțe de la CEH nu se numără, spre exemplu, și firma condusă de președintele PSD Vulcan, Marin Coltescu.

După cum arată raportul pe 2013 al administratorilor de la CEH, publicat în mai, complexul avea la finele anului trecut datorii în valoare totală de 752.282.000 lei.

Datoriile comerciale însumau 158.549.000, societatea energetică hunedorenaăl având datorii inclusiv la masa caldă a minerilor sau la firma care a livrat tichetele cadou.

Astfel, la finele anului trecut, CEH avea datorii în valoare de 40.776 mii lei către Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, 27.107 mii lei către Constructions Ind. De la Mediteranee, 14.831 mii lei către Transelectrica. Printre cei care mai aveau de recuperat bani de la structura energetică hunedoreană se numărau GFR- 7.249 mii lei, CFR Marfă – 5.513 mii lei, Hidroelectrica – 2.992 mii lei sau Sodexo PASS-2.311 mii lei, Apele Române- 926 mii lei, Enel Energie și Enel Distribuție – undeva la 4000 mii lei. LCC Reşiţa 1.627 mii lei.

Societatea care livrează masa caldă pentru minerii din cadrul unităților miniere viabile – GTS Company- avea și ea de recuperat, la finele anului trecut, 2.549 mii lei.

Situația stă la fel și la jumătatea acestui an. Cei care lucrează cu Complexul Energetic Hunedoara spun că primesc bani cu țârâita, serviciile nefiind achitate complet. Exemplul cel mai bun este cel legat de achitarea huilei livrate de SNÎMVJ, pentru care restanțele complexului au ajuns acum undeva la 50 de milioane de lei.

Printre cei la care CEH avea de dat bani la finele anului trecut nu se numără însă și societatea condusă de președintele PSD Vulcan, Marin Coltescu – șeful pe linie de partid al directorului general adjunct al structurii energetice, Nicolae Drăgoi.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

 

 

 

Comenteaza

Comenteaza