Pompierii petrileni, campioni pentru a cincea oară

288

Pompierii voluntari din Petrila au mai adus o cupă acasă și au demonstrat că sunt cei mai buni din județ. Aceștia au urcat prima treaptă a podiumului pentru a cincea oară consecutiv la Concursul Profesional al Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență etapa județeană. Competiția între echipajele de pompieri a avut loc în localitatea Simeria, iar pompierii au fost nevoiți încă o dată să-și demonstreze măiestria.

În cadrul concursului, echipajele au avut de trecut trei probe practice, pista cu obstacole 100 metri, ştafetă 4×100 metri și dispozitivul de intervenţie.

„Ne clasăm pentru a cincea oară pe primul loc la acest concurs, iar acest lucru demonstrează că avem continuitate în pregătire și că muncim, iar voluntarii și personalul își dedică timpul pentru a progresa zi de zi”, a declarat, pentru GDD, Neculai Alexandrescu, șef SVSU Petrila.

Lotul pompierilor din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Petrila a fost format din 12 persoane, dintre care un șef de lot, Neculai Alexandrescu, un antrenor, Lucian Belgiu și opt concurenți Andrei Bunea, Ionel Preda, Lucian Gligor, Petre Grunță, Adrian Dolha, Adrian Treptis, Neluțu Bolog, Ioan Macavei. În cadrul lotului au fost incluse și două rezerve, Gheorghe Ienules, Csaba Șandor și un paramedic Smurd, Ciprian Marian, care a participat voluntar pentru a le oferi asistență medicală în cazul în care pompierii au nevoie.

Participanții au primit o cupă și o diplomă, dar au venit acasă pentru a cincea oară mândri că își fac meseria cum trebuie.

Din județul Hunedoara au participat patru echipaje, SVSU Simeria, SPSU Paroșeni, SVSU Petrila și încă un Serviciu Privat Pentru Situații de Urgență.

În etapa următoare județul Hunedoara va fi reprezentat de către pompierii din Petrila la concursul interjudețean ce va avea loc la Slatina, județul Olt.

Iulia BĂLUȘĂ

Comenteaza

Comenteaza