Popice / Se pregăteşte pentru a doua prezenţă la Mondiale

219

Bogdan Iura are 7 ani de activitate la secţia de popice Inter Petrila. În acest timp a cucerit două titluri naţionale la juniori, un titlul naţional la individual şi un titlu naţional la tandem.

Fidel Petrilei
La nici 20 de ani, Bogdan este om de bază la echipa de popice Inter Petrila, pregătită de Marcel Dobrică.
Este bine ştiut faptul că formaţia din Vale nu traversează unul dintre cele mai bune momente ale sale, deoarece au plecat mulţi jucători de bază, iar antrenorul se bazează acum pe jucători cu vârste cuprinse între 18 ani şi 23 de ani.
Născut la Petrila, Bogdan, care are în palmaresul său un bronz cu echipa de seniori, a ales să rămână la gruparea petrileană, în ciuda greutăţilor care sunt ca la orice echipă din Vale.
„Fac popice de şapte ani la Inter Petrila şi nu m-am gândit nicio clipă să plec, indiferent de greutăţile care sunt aici. Sezo­nul acesta nu avem şansă la o  medalie, dar sunt convins ne vom reveni pe parcursul anului”, a decla­rat jucătorul cu şase selecţii la lotul naţional.

A cochetat cu Mondialele
După spusele antrenorului Marcel Dobrică, Bogdan Iura este unul dintre liderii tinerei generaţii de popicari. Anul acesta, Bogdan Iura ne va reprezenta la Campionatul Mondial de juniori, din luna mai, din Cehia.
„De-a lungul timpului am avut trei selecţii la lotul naţional şi o participare în anul 2011 la Mondiale, unde pentru mine a fost o experienţă unică”, spune jucătorul, care anul acesta are un obiectiv  îndrăzneţ.
„Anul acesta vreau să obţin o medalie naţio-na­lă la individu­al, juniori, şi dacă se poate o medalie la Mondialele din Cehia. Cred că sunt două obiective care îmi sunt la îndemână, dacă mă voi pregăti ca la carte”, a declarat, pentru Ziarul Văii Jiului, Bogdan Iura.

„Avem un an greu”
Chiar dacă petrilenii se află pe ultimul loc în Divizia Naţională, Bogdan Iura vorbeşte cu optimism despre situaţia de la echipă: „Va fi un an greu pentru noi, având în vedere că am început returul cu o înfrângere şi suntem pe ultimul loc în campionat. Dar cred că unitatea de echipă, tinereţea şi perseverenţa ne vor ajuta să nu rămânem pe locul acela. Pentru noi ar fi o performanţă ca anul acesta să ne calificăm la turneul final, adică în primele patru formaţii din ţară”.

„Pare uşor, dar e un sport greu”
Cu toate că pare a fi un sport la îndemâna oricărui adult sau pasionat de popice, Bogdan Iura ne asigură că sportul care a făcut cinste Petrilei atâţia ani este unul foarte complicat şi nu oricine poate ajunge la nivel de performanţă: „Este un sport care necesită cel puţin două tei ore de antrenament pe zi. Trebuie multă concentrare, devotament şi o constanţă în jocuri. Mai îmi spun şi mie prietenii că este uşor ce fac eu, dar îi asigur că nu este deloc aşa şi că în spatele rezultatelor mele stă multă muncă”, a conchis sportivul din Petrila.

 
de Loredana JUGLEA
 

Comenteaza

Comenteaza