Portarul Borbei, / Din Petrila, spre Sampdoria

135
de Loredana JUGLEA

Juniorul Alexandru Borbei, în vârstă de numai 15 ani, din Petrila, județul Hunedoara, unul dintre cei mai talentați portari, este pe cale să își vadă visul cu ochii.

În vara acestui an, fiind junior la ASU Poli Timișoara, echipă la care contribuie la frumoasele performanțe la nivel de tineret, Alexandru a ajuns să fie cooptat la echipa mare și ne spunea la acea vreme că i-ar plăcea să ajungă în Premier League. Săptămâna trecută tânărul originar din Petrila a primit acceptul de a se pregăti în cadrul grupării genoveze Sampdoria. Goalkeeperul Borbei, impresariat de Cătălin Sărmăşan, este considerat un portar de mare viitor iar calităţile şi înălţimea îl recomandă. Deocamdată el este doar în pregătiri la Sampdoria, aşa că e de aşteptat să evolueze în continu­are la Timişoara, unde a şi figurat în lotul echipei mari, uneori chiar ca rezervă la nivelul Ligii a II-a.
Susţinătorii Poli Timișoara se bazează ca în viitor tot mai mulţi puşti ai generaţiei 2003 să facă pasul către seniori, însă există şi temerea că „vârfurile” grupei vor fi pierdute, existând deja o bătălie în toată regula a agenţilor de jucători pentru a-i reprezenta pe o parte dintre aceştia.

Comenteaza

Comenteaza