Porțiune de drum surpată. Viceprimarul orașului Petrila solicită reparații pe DN 7A

152

Drumul Național 7A care leagă județul Hunedoara de Transalpina și județene Alba, Gorj și Vâlcea, este într-o stare foarte proastă. Sunt 20 de kilometri de drum, pe raza administrativă a județului Hunedoara, care au nevoie urgentă de reparații. O surpare a apărut pe DN 7A, în Cheile Jiețului. Lărgirea acesteia ar conduce la oprirea totală a traficului pe drumul național frecventat de turiștii care vor să admire peisajele minunate de munte.

Drumul transferat între direcții e tot nereparat

Pentru acest sector de drum a existat un proiect de reparații, însă contractul a fost reziliat și urmează ca neînțelegerea să fie tranșată în instanță. Drumul a trecut de la Craiova la Timișoara, tocmai pentru că nu au fost executate lucrările. Reprezentanții administrației locale de la Petrila cer acum ministerului Transportului să intervină de urgență.

Viceprimarul  din Petrila, Dorin Curtean, a avut, luni, o discuție la Ministerul Transporturilor pe marginea DN7A.

”E o problemă cu acest drum, cu  faptul că există destule probleme de gropile care sunt în carosabil. A apărut o problemă legată și de surparea drumului pe o porțiune care prezintă un pericol imens pentru cei care tranzitează acest sector de drum. Dacă această surpare continuă, pentru că apa sapă sub drum, există posibilitatea ca pe acest sector de drum să fie întreruptă. Am primit asigurarea și garanția că măcar pe problema pe care am ridicat-o că se va interveni pe fonduri de calamități”, a spus Dorin Curtean.

Drumul este unul extrem de important, din punct de vedere turistic, pentru Valea Jiului. Zona este legată, prin drumul ce trece prin cheile Jiețului, de încă trei județe Vâlcea, Gorj și Alba. Ministerul nu are la acest moment banii necesari reabilitării celor 20 de kilometri ai drumului național ce traversează Hunedoara.

”Sunt foarte mulți turiști care circulă pe drumul respectiv. GPS-ul îi duce pe zona respectivă iar când ajung acolo, în fața lor se află dezastrul. Sunt 20 de kilometri de drum. Nu cred că pentru Guvern este o problemă să aloce fonduri să continuăm lucrările la acest drum”, mai spune Curtean.

Oficialii de la transporturi spun că pentru DN 7A e necesar un nou proiect tehnic. Asta înseamnă reluarea procedurii, inclusiv a licitației. Alte luni întregi în care traficul pe DN 7A va fi un coșmar.

Mihaela Mihai

 

Comenteaza

Comenteaza