Posturi prea puţine la Primăria Petrila

235

Primăria Petrila duce lipsă de personal, în special la Poliţia Locală. De curând, au fost scoase la concurs câteva posturi, însă pentru alte servicii din cadrul primăriei.

La unele servicii ar mai fi nevoie de personal, în special la Serviciul de Poliţie Locală. Deocamdată, conform normativelor în vigoare, avem un număr de 25 de poliţişti. Mi-aş dori să avem patrule permanente. Noi colaborăm foarte bine şi cu Poliţia noastră din oraş, Poliţia Naţională şi avem patrule mixte, dar mi-aş dori să fie întărite. Oricum, din toamnă vom rezolva această problem, pentru că am discutat cu cei de la şcoli să se organizeze să aibă profesori de serviciu şi pază ca să retragem noi poliţiştii de la şcolile generale şi atunci putem să-i băgăm în patrule”, a declarat Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila.

Potrivit primarului, oraşul are nevoie de o mult mai atentă supraveghere, mai ales pentru că încă exista tineri certaţi cu legea care distrug aproape tot ce le stă în cale. Un mumăr mai mare de poliţişti locali ar rezolva această problemă.

Este o necesitate care se impune a fi rezolvată şi datorită faptului că din păcate sau spre insatisfacţia mea ca primar, încă mai sunt, ca în orice comunitate, oameni  certaţi cu legea. Aş da exemplu cel mai proaspăt, ca să zic aşa, săptămâna trecută, în două nopţi, un număr de trei tineri au devastat coşurile de gunoi care le-am montat în urma cu câteva luni, practic le-au tăiat brăţara de pridere pe stâlp şi le-au aruncat în zona verde sau în canal, doar ca să se afle în treabă. I-a prins Poliţia şi le multumesc pentru vigilenţa. Suplimentarea numărului de poliţişti locali ar fi de mare folos comunităţii”, mai spune Păducel.

Administraţia locală a scos şi câteva posturi la concurs, pentru mai multe servicii din primărie, mai puţin pentru Poliţia Locală.

Am scos la concurs cateva posturi, o să organizăm concurs aşa cum se cuvine şi o să le ocupăm. Avem un post la Taxe şi Impozite, de economist, avem un post de jurist la S.P.L.A.S. şi avem nevoie de rezolvarea problemei posturilor pentru înfiinţarea cabinetelor medicale în şcoli, măcar cu începutul anului 2014- 2015 să avem aceste cabinete medicale în şcoli care sunt foarte necesare şi trebuie să rezolvăm şi această problemă”, a încheiat Păducel.

Marinela Maxim

 

Comenteaza

Comenteaza