Povestea apei, transpusă pe pânză

87

Procedeul prin care apa ajunge, din râuri și pâraie la robinetele oamenilor le-a fost explicat unor mici artiști de la Clubul Copiilor din Petrila. Aceștia au avut parte și de un mic tur în stația de tratare a apei de la Jieț. La final, au fost provocați să transpună pe pânză povestea apei, sau ceea ce-i inspiră pe ei, din natură.

Apa, subiect de poveste pentru micii artiști

Copiilor le-a fost explicat modul în care apa este tratată pentru a ajunge bună de băut la robinete. Explicațiile le-au fost oferite de directorii din cadrul ApaServ Valea Jiului. Acțiunea intitulată ”Povesea apei” este la a doua ediție.

”Această poveste a apei dacă a început din anii 500, de pe vremea egiptenilor, când au fost primele metode de tratare a apei, a continuat până în anii 1900 când a fost prima oară când apa, ca să devină potabilă, a fost dezinfectată. Am ajuns în zilele noastre. Uzina de tratare a apei de la Jieț are și ea o poveste a apei. A fost pusă în funcțiune în anul 1987 și până în anul 2014-2015 a avut același flux de tratare care creea, la un moment dat, multe deficiențe, ceea ce făcea să nu putem livra apă populației”, a declarat Cristian directorul general al ApaServ.

Stația de la Jieț a fost însă modernizată și corespunde acum normelor europene și, mai important conferă siguranța că populația beneficiază de apă potabilă.

După povestea apei, micii artiști s-au așezat în fața pânzelor.

”Este o zi de continuare a taberei noastre de pictură. Apa până la urmă este un factor civilizator. Noi ne legăm mai mult de peisajul care înconjoară stația de tratare. Dacă vreți să pictați anumite detalii din stația de tratare, că v-a impresionat o pompă, sau altceva, sunteți liberi”, le-a spus copiilor Radu Chința, directorul Clubului Copiilor Petrila.

”Am pictat apa d epe Jieț, vine în nisip, urmează să fie filtrată. Aș dori să mai fac niște sticle de apă”, a spus un elev.

Pentru efortul lor, copiii au fost recompensați cu premii, iar conducerile Clubului Copiilor din Petrila și cea a ApaServ au semnat un parteneriat de colaborare.  Mai mult, la ApaServ ar putea fi amenajat un colț în care să fie expuse picturile copiilor.

 

Comenteaza

Comenteaza