Prefectura Hunedoara, mută și surdă la protestele din Valea Jiului

242

Aflați în greva foamei de aproape 100 de ore, liderii minerilor din Valea Jiului nu au fost întrebați ”de sănătate” de nici un reprezentant al statului, fie că vorbim despre Prefectură sau Ministerul Energiei.

”Sunt aproape 96 de ore de când liderii de la Muntele au intrat în greva foamei în cladirea CEH. Și nici până acum nu a venit niciun reprezentant al statului, de la prefect la Minister. Dar noi vom merge până la capăt!”, a scris Dorin Vezure pe pagina sa de Facebook, îndemnând la unitate și solidaritate.

În schimb, sâmbătă a fost la aceștia o echipă din partea CEH, care, spune Vezure, a încercat să poarte negocieri, astfel încât să renunțe la protest.

Reprezentanții Prefecturii Hunedoara au comunicat, în data de 5 ianuarie, că subprefectul județului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a avut o întâlnire cu reprezentanții SUCURSALEI CEH ELECTROCENTRALE Deva la sediul din Mintia, pentru evaluarea situației privind asigurarea funcționării capacităților energetice ale unității în perioada următoare când se anunță scăderi ale temperaturilor. De asemenea, a purtat discuții și cu membrii protestatari ai SLIEDM care se aflau la acel moment în greva foamei. Nimic însă despre Valea JIului.

Carmen Cosman – Preda

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza