Prejudiciu imens într-un singur compartiment. Angajații trebuie să returneze banii

553

Prejudiciu identificat de Curtea de Conturi. Mai mulți angajați ai Primăriei Petrila trebuie să returneze sume cuprinse între 5.000 și 15.000 de lei. Asta pentru că și-au acordat sporuri și pentru proiectele cu finanțare de la Guvern. Curtea de Conturi a identificat neregula și a pus în vedere conducerii primăriei să recupereze prejudiciul. Acesta este estimat la 200 mii lei.

Prejudiciul creat prin bonusurile de la investiții

Banii dați ilegal au fost identificați la compartimentul de investiții. Angajații de aici au cerut sporuri pentru proiectele cu finanțare de la Guvern. Chiar dacă bonusurile se aplică proiectelor cu fonduri europene.

”Legea are un articol care spune că persoanele care lucrează la proiecte cu fonduri externe au dreptul la o bonificație. Noi am avut și proiecte ce au avut finanțare de la Guvern, prin PNDL 1 spre exemplu, și au încasat și de acolo bani. Curtea de Conturi a spus însă că bonusurile se acordă numai angajaților care lucrează la proiecte a căror sursă de finanțare sunt fondurile externe nerambursabile”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Primar: Angajații au fost somați să dea banii înapoi

Primarul orașului Petrila susține că angajații de la serviciul investiții au fost notificați că trebuie să returneze banii.

”Au termen până săptămâna viitoare să spun dacă dau banii înapoi sau semnează angajamente de plată”, a completat edilul.

Potrivit sursei citate, sumele ce trebuie returnate sunt cuprinse între 5.000 și 15.000 lei. Cea mai mare sumă ce trebuie recuperată de primărie apare în dreptul șefului serviciului, Mihaela Lang. Asta pentru că ea are salariul cel mai mare.
 Angajații își permit să procedeze astfel, în detrimentul statului român, pentru că există complicități cu conducerile instituțiilor. În acest sens, există precedente în județul Hunedoara. Astfel, conducerile primăriilor tergiversează sau favorizează recuperarea banilor încasați ilegal.
Un astfel de caz a avut loc la Primăria Lupeni, iar instituțiile statului nu intervin pentru a rezolva abuzul în serviciu de aici.
Mihaela Mihai

Comenteaza

Comenteaza