de Alina PIPAN

Primăria Petrila vrea să se fălească din nou cu oile petrilenilor. De aceea, pentru data de 2 septembrie a programat o expoziție de ovine. Din capul locului trebuie făcută precizarea că nu-i vorba de vreun târg de animale, ci doar de o expoziție de ovine. Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a interzis organizarea târgurilor de animale din pricina pestei porcine, dar această manifestare nu e nici târg, n-are nici porci. 

De fapt, la expoziția de ovine vor fi permise strict animalele oierilor din Petrila, doar ovine, nicio alt fel de specie, iar acestea vor fi cazate în boxe separate. Practic, vor sta mai separate decât stau ele în momentul de față pe câmp, unde circulă în turmă.
Primarul Vasile Jurca a fost explicit în privința importanței manifestării: ”La Petrila, oierii au afaceri importante, au animale vestite în toată țara, nu putem să trecem peste acest eveniment, și să le periclităm șansa de a populariza exemplarele. Vreau neapărat să facem acest eveniment. Țurcana din Valea Jiului este extrem de bine cotată. Oamenii au cumpărători din toată țara, vin aici și din Baia Mare, din Cluj, văd exemplarele.  Am invitat toți crescătorii de ovine din zonă să își prezinte frumoasele exemplare, să facem un eveniment frumos”.
La următoarea ședință de consiliu local se vor aloca aproximativ 3500 de lei pentru realizarea unui spectacol folcloric la care să participe Ansamblul Bujorii Muntelui și interpretul Ciprian Roman.
Vo fi realizate 40 de boxe în care vor fi expuse exemplarele, iar oierii vor fi premiați în bani pentru aportul adus promovării agricole și zootehnice  a zonei.

Comenteaza

Comenteaza