Primăria Petrila cere diferenţa de T.V.A.

234

Primăria Petrila a achitat din bugetul local câteva cheltuieli rămase de la reabilitarea blocurilor realizate în ultimii patru ani, cheltuieli ce trebuiau suportate de fapt de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Luni, primarul Păducel a trimis către resposabilii din minister actele doveditoare, pentru a-i fi decontată suma ce depăşeşte 100.000 de lei.

 

Creşterea T.V.A., în 2010, de la 19 la 24%, a adus cheltuieli în plus pentru firmele care au efectuat reabilitarea a peste 20 de blocuri din oraşul Petrila. Primăria din localitate a preluat acele cheltuieli, care de fapt trebuiau suportate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, însă acum, cu acte doveditoare, primarul încearcă să recupereze banii.

Proiectul de hotărâre, aprobat şi în şedinţa de consiliu de săptămâna trecută, se referă la creşterea TVA-ului la programul de reabilitare termică a blocruilor de locuinţe, creştere de la 19 la 24%. Creşterea respectivă trebuia să fie suportată de către minister, care a preluat 50% din cheltuieli. Nu am primit niciun răspuns până astăzi (luni – n.r.), când în mapa de corespondenţă am primit o hârtie prin care ni se cere să trimitem actele doveditoare că noi am achitat această influenţă către constructor. Noi am luat-o înaintea celor de la minister şi am pregătit tot ce trebuie pentru ca să le trimitem”, a declarat Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila.

Potrivit primarului Ilie Păducel, suma ce trebuie recuperată de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice depăşeşte 100.000 de lei. Comparativ cu celelalte oraşe din Valea Jiului, Petrila are cele mai multe blocuri reabilitate termic în ultimii cinci ani, în jur de 40 la număr.

 

 

Marinela Maxim

Autor: Gazeta de Dimineata

Comenteaza

Comenteaza