Primăria Petrila își pregătește documentaţia pentru o nouă sală de sport, și ţine cu dinţii de proiectul bazinului de înot

134
de Alina PIPAN

Primăria Petrila își pregătește documentația pentru accesarea fondurilor în vederea construirii la Petrila, mai precis la Școala Gimnazială Nr. 6, a unei noi săli de sport. În acest sens a început realizarea studiilor geotehnice dar și a celor topografice pentru acest obiectiv. Cele două studii vor fi necesare pentru obținerea următoarelor avize, dar și pentru realizarea unui studiu de fezabilitate și a unui proiect tehnic. 

Studiul geotehnic este o documentaţie tehnică necesară la construirea, extinderea sau consolidarea unui obiectiv, în vederea furnizării informaţiilor necesare proiectării acestuia. Pentru a fi realizat trebuie parcurse următoarele etape: cercetarea terenului de fundare, prin foraje geotehnice, prelevarea de probe tulburate și netulburate și cercetarea specifica „in situ” urmată de analizarea probelor într-un laborator atestat și realizarea în final a documentaţiei tehnice.
Studiul geotehnic va costa primăria 3.700 lei, iar studiile topografice vizate OCPI vor costa 2.500 lei.
Un alt obiectiv școlar este bazinul didactic de înot, unde au început lucrările „după mai multe insistențe pe care le-am făcut la CNI și la firma care a câștigat licitația, au început lucrările la bazinul de înot” – cum menționa primarul Vasile Jurca.
Compania Națională de Investiții (CNI), finanțatorul acestui proiect, a semnat contractul de proiectare și execuţie a acestei importante investiţii publice, la finalul anului trecut. Primarul s-a întâlnit în teren cu constructorul care a dat asigurări că obiectivul va fi finalizat în termenul din contract.

Comenteaza

Comenteaza