Primăria Petrila / Pumn în plex din partea constructorilor: nicio firmă prezentă la licitaţie

79
de Corneliu BRAN

Lovitură de teatru pentru administrația petrileană! La licitația pentru lucrările de reabilitare termică pe fonduri europene a celor 14 blocuri, din mai multe zone ale orașului, nu s-a prezentat luni, 24 iunie, nicio firmă, deși în joc sunt 4 miliarde de lei, iar muncă ar fi cât cuprinde!

Asta după ce primarul Vasile Jurca și administrația pe care o conduce s-au zbătut din răsputeri să facă proiecte și să obțină finanțare europeană pentru implementarea acestora!
Viceprimarul Dorin Curtean se arăta o zi mai târziu, marți, când am stat de vorbă la primărie, destul de descumpănit de acest aspect, menționând că niciodată la vreo astfel de licitație nu s-a întâmplat să nu vină măcar o firmă. Explicația viceprimarului petrilean ar fi că firmele de construcții se plâng că nu prea mai au lucrători calificați, cei mai buni luând, se știe, calea străinătății, deși salariile au crescut în acest an în sectorul „Construcții”, în urma ultimelor măsuri luate de guvernanți.
„Vom organiza luna viitoare o nouă licitație și să sperăm că atunci vom avea firme interesate de aceste lucrări. Vorbim nu de un bloc-două, ci de 14 și ar fi păcat pentru oraș să se întârzie lucrările dintr-un astfel de motiv. Dar asta e situația, nu prea avem ce face decât să organizăm o nouă licitație și să așteptăm firme interesate”, ne-a spus oarecum resemnat Curtean.
Interesant este faptul că locatarii din aceste blocuri propuse pentru reabilitare termică au fost de data aceasta de bună-credință și și-au strâns sută la sută partea lor de bani pentru aceste lucrări. Anii trecuți, paradoxal, situația era invers față de cea de-acum: exista constructor, dar asociațiile de locatari nu reușeau să strângă banii de la toată lumea. Paradoxuri petrilene… Rămâne să vedem ce va mai fi luna viitoare.

Comenteaza

Comenteaza