Primăria Petrila realizează studiul de fezabilitate pentru realizarea podului ce va asigura intrarea pe centură

157
de Alina PIPAN

Anul acesta, de la Primăria Petroșani au trecut în administrarea Primăriei Petrila două terenuri în vederea realizării unui pod de legătură cu centura orașului Petrila. Pe una dintre parcele va fi ridicat podul peste Jiul de Vest, în zona tunelului. Noul pod va fi construit lângă cel de cale ferată și va prelua intrarea pe drumul de centură în orașul Petrila.

Totodată, a fost concesionată și strada Dealului, care va fi reabilitată anul acesta sau anul viitor. Dacă terenul pentru realizarea podului a fost concesionat Primăriei Petrila pentru o perioadă de 49 de ani, strada a fost dată în concesiune pe o perioadă de 15 ani.
Aceste achiziții și investiții sunt realizate de către Primăria Petrila în vederea obținerii unui trafic pe centură, care să îl decongestioneze pe cel din oraș. Drumul de centură are ieșire prin cartierul Bosnia. Acolo poți să faci doar dreapta, spre Petrila. Ce lipsea acestei ieșiri era și o intrare pe centură, ori podul și strada Dealului vor rezolva această problemă. Până acum intrarea pe centură era posibilă doar de pe strada Minei, dar accesul era greoi, nefiresc.
Fondurile pentru execuția podului vor fi cuprinse cel mai probabil în bugetul de anul viitor, dar anul acesta Primăria Petrila a găsit resurse pentru achiziția serviciilor de proiectare în vederea întocmirii documentației tehnico-economice, faza studiului de fezabilitate. Documentația va permite administrației petrilene inclusiv să depună proiectul în vederea accesării de fonduri de investiții din bugetul central.
Studiul de fezabilitate va cuprinde studiul geotehnic, studiul topografic, planul de amplasament avizat OCPI, avize de la celelalte instituții acreditate, etc. Realizarea studiului de fezabilitate este estimată la prețul de 42.857, fără TVA, și va fi plătită din bugetul local.

Comenteaza

Comenteaza