Primăria Petrila și-a luat multifuncțională. Încarcă, deszăpezește și sapă

341

Administrația locală de la Petrila a încheiat, la finele anului trecut, un contract de leasing pentru o autospecială. Contractul se derulează pe o perioadă de cinci ani. Primarul susține că achiziția era necesară pentru desfășurarea lucrărilor edilitar-gospodărești.

Basculantă cu macara, cupă, plug și sfredel

foto: utilben

Autocamionul cu suprastructură basculantă, macara și accesorii costă primăria peste unu milioan de lei, fără TVA.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, susține că mașina este necesară pentru efectuarea lucrărilor pe raza localității.

”E o autospecială MAN, dacă nu mă înșel, prevăzută cu o basculantă de 16 tone, macara cu un braț extensibil de 9 metri, posibilitate montare cupă  de încărcare dar și stivuitor. Pe ea poate fi montat și un sfredel pentru săparea gropilor pentru stâlpii de iluminat, dar și plug pentru deszăpezire, multifuncțional”, a declarat Vasile Jurca.

Potrivit primarului, pe această mașină poate fi atașată și o sărăriță cu sare și nisip, dar și echipament pentru împrăștierea clorurii de calciu.

”Este o mașină ultramodernă, ultradotată  pentru primărie care ne este utilă la toate lucrările edilitar-gospodărești pe care trebuie să le efectuăm pe raza localității”, completează primarul.

Leasing pe 5 ani

Administrația locală de la Petrila a plătit un avans de 200 mii lei. Contractul de leasing se desfășoară pe o perioadă de 5 ani. În acest interval vor fi asigurate RCA-ul, CASCO, dar și revizia, în limita a 10.000 de ore de funcționare pentru accesorii și subansamble.

Mașina ar urma să ajungă la Petrila luna viitoare. Primarul susține că aceasta va deservi primăria și nu va ajunge la firma de salubrizare subordonată consiliului local. Mai mult, până pe 15 martie, data de livrare a autocamionului, primarul speră să angajeze și un șofer.

Valoarea autocamionului este de 1.063.241,91 lei, fără TVA.

Mihaela Mihai

Comenteaza

Comenteaza