Primăria Petroșani cedează Primăriei Petrila câteva terenuri la intrarea în oraș în vederea derulării unor investiții edilitare

532
de Alina PIPAN

Strada Dealului, care asigură intrarea în Petrila de pe DN 66, aparține de fapt administrației locale din Petroșani, însă interesează mai ales administrația locală din Petrila. Aceasta din urmă are interesul ca strada să fie în permanență în stare bună, și să intervină în funcție de necesități și disponibilitate. În acest sens a cerut Primăriei Petroșani preluarea în administrare a acestei străzi, pe o perioadă de 15 ani, pentru a o reabilita și întreține corespunzător. Ideea a venit în contextual reamenajării girației de la intrarea spre Petrila.

De asemenea, în același context, administrația petrileană intenționează reabilitarea podului de legătură dintre  DN 66 și centura Petrila, și a mai cerut administrației petroșenene și alte două parcele de teren din zona tunelului de la linia ferată pentru amenajarea podului.

În acest sens, astăzi, 15 mai, consilierii locali sunt chemați să voteze aceste schimbări în cadrul unei ședințe de îndată.

Proiectul de hotărâre ce intră în discuție vizează ”Trecerea din proprietatea publică a UAT Petroșani în proprietatea publică a UAT Petrila și în administrarea Consiliului Local Petrila a două parcele de teren, una în suprafață de 485 mp, și una în suprafață de 1962 mp, situate în zona tunel strada Republicii, în vederea realizării obiectivului de investiții Construire Pod Legătură centura Petrila, pe o perioadă de 49 de ani”.

Trecerea vine după ce Primăria orașului Petrila a înaintat adresa prin care solicită preluarea în administrare a acestui teren, în vederea reabilitării și modernizării străzii.  Primăria Petrila a mai cerut în administrare, în vederea reabilitării, și clădirea Centrului de Sănătate, care se află tot în administrarea Primăriei Petroșani, cu toate că se află la Petrila, după ce spitalul din Petrila a fost asimilat Spitalului de Urgență Petroșani.

Comenteaza

Comenteaza